Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΙΛΟΓΉ ΗΓΕΤΏΝ και ΠΟΙΜΈΝΩΝ.

 Οι Έλληνες καλούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα [από ημέρες του μήνα έως και 4 χρόνια] να εκλέξουν τους Έλληνες που θα ηγηθούν των θεσμών της διοίκησης του έθνους. Δύο είναι οι βασικοί θεσμοί: Πολιτεία και Εκκλησία. Οι Έλληνες από 18 χρονών έφηβοι, έως τα βαθιά γεράματα  καλούνται να εκλέξουν τους καλύτερους, συν-Έλληνες ώστε με την σοφία τους, να διατηρήσουν τα της Πολιτείας και της Εκκλησίας και επί πλέον  να αναβαθμίσουν επί το Ελληνικότερο και το Χριστιανικότερο  τους δύο θεσμούς. Το δε περιεχόμενο των δύο αυτών θεσμών δεν είναι κουτιά κλπ, αλλά άνθρωποι.  Δυστυχώς τα τελευταία 73 από το 1950 χρόνια, αντί αναβάθμιση του Ελληνοχριστιανισμού οι εκλεγμένοι άρχοντες και των δύο θεσμών οδηγούν τους δύο θεσμούς σε υποβάθμιση, εκτός μιας η δύο περιπτώσεων. Τούτο συμβαίνει πράγματι και είναι της εποχής διάγνωση της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Οι δε Έλληνες φορτώνονται αυτή την αποτυχία. Αν οι Έλληνες ψηφίζουν με εθνικο-θρησκευτικά κριτήρια τότε το ερώτημα είναι τι  συμβαίνει; 

Οι πολιτικοποιημένοι και όχι κομματικοποιημένοι Έλληνες γνωρίζουν ότι υπάρχουν ομολογίες από άτομα και υπηρεσίες, όπως είναι γνωστό εν συντομία το βία και νοθεία. Βλέπε και παλαιότερη ανάρτηση: ΕΚΛΟΓΈΣ; ή ΚΑΛΠΕΣ;

 Άραγε άλλους ψηφίζουν οι Έλληνες και άλλον εκλέγουν οι κηδεμόνες μας, ή η μητριά μας, η Η. Π. Αμερικής. Εκείνοι το δήλωσαν, ότι το Πρωθυπουργό τον αναδεικνύουν όχι αυτοί που ψηφίζουν, αλλά αυτοί που μετρούνε τις ψήφους!!! 

Τα παραπάνω είναι απάντηση στο ερώτημα, γιατί αποτυγχάνουν οι Έλληνες στις επιλογές τους; Ποίοι φέρουν την ευθύνη για το αποτέλεσμα, αφού οι Έλληνες λίγο αργότερα μετανοούν για αυτούς που ψήφισαν; Οι εκλέκτορες φέρουν την ευθύνη για την αποτυχία; ή οι εκλεγμένοι; Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν: το παθόν,  μάθος,  το πάθημα γίνεται μάθημα. Δυστυχώς δεν διδάσκονται οι Νεο-Έλληνες  Ελληνο-χριστιανικά μαθήματα, αλλά δυτικόφερτα, λες και οι Έλληνες δεν έχουν ρίζες πολιτισμού και αγωγής ή  εθνικούς και θρησκευτικούς παιδαγωγούς. Άλλο ερώτημα είναι: μα καλά οι Έλληνες είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως; Από τα αποτελέσματα αυτό προκύπτει, αφού εκλέγουν από τον κακόν, στον   χειρότερον, και όχι στον καλύτερον. Παραπλήσιο ερώτημα είναι: τι συμβαίνει και η Ελληνική Πολιτεία καθώς και η Εκκλησία, εκλέγει άρχοντες που υποβαθμίζουν και το Ελληνικό έθνος μα και την ορθόδοξη πίστηΜήπως αν όχι όλοι, στην πλειοψηφία τους ψηφίζουν αυτούς με τους οποίους ταυτίζονται; και είναι ίδιοι σαν φωτοτυπίες;

Πέρασαν περίπου 20 Πρωθυπουργοί, 17 εκλεγμένοι, 2 της 7ετίας, και 4-5 διάρκειας ημερών ή μηνών στα 73 χρόνια. Δικαιολογημένα κάποιος θα θέσει το ερώτημα: μα καλά ένας ή δύο από τους 20 και πλέον ήταν Έλληνόφρονες και Χριστόφρονες; οι άλλοι τι ήταν; Δυστυχώς ήταν και είναι, μάλλον και θα είναι, Δυτικόφρονοι, ξενόδουλοι και Ευρω-Λιγούρηδες όπως τους ονόμαζε ο Χριστόδουλος. 

Τότε=κάποτε η ενασχόληση με τα κοινά της πατρίδος και της πίστεως ήταν προσωπική θυσία του Ηγέτη ή του Ποιμένα. Διά τούτο ως γνωρίζουμε από την ιστορία , πολλοί αρνούνταν την ανάληψη τοιούτων καθηκόντων.

Τώρα πλέον γνωρίζουμε ότι η πολιτική είναι επένδυση με πολλά πολλαπλά κέρδη. Για κάποιους είναι χασούρα. Τα δεκανίκια βοήθειας που κάνουν χρήση είναι του διαβόλου, 1] χρηματοδότην με αντάλλαγμα,  φιλάργυρον, άπατριν και άπιστον, 2] δάσκαλο διαολεμένο, μετά κατά πόσο ο πολιτικός κατέχεται και έχει μεγάλη αγάπη όπως είναι, 3] η φιλοδοξία-υπερηφάνεια, 4] η φιλαργυρία, 5] η κενοδοξία-φούσκομα, 6] η υποκρισία, 7] το ψεύδος,  8] η απάτη, 9] η πονηρία, 10] η κατάκριση, 11] ο φθόνος, 12] η προδοσία, 13] η απιστία, και 14] λοιπά «χαρίσματα»  του διαβόλου.

Και οι εκλέκτορες-ψηφίσαντες Έλληνες επένδυση κάνουν. Κάποιοι 1] από τους πολλούς κερδίζουν, από έργα πάσης φύσεως του Δημοσίου, 2] άλλοι βολεύονται και κερδίζουν ποικιλοτρόπως, 3] άλλοι περιμένουν στην ουρά για τις επόμενες εκλογές, 4] άλλοι για να βγάλουν το άχτι τους για άλλους, 5] άλλοι δεν πάνε καθόλου να ψηφίσουν, 6] άλλοι μία ζωή είναι παραπονεμένοι, 7] άλλοι περιμένουν να εκδικηθούν τις επόμενες εκλογές, 8] άλλοι καταθέτουν-προπληρώνουν  ένα ποσό, εξαγοράζοντας μία θέση σε κάποιον θεσμό, σίγουρη επένδυση, 9] άλλοι υπόσχονται να μην ξαναψηφίσουν, και λοιπές κατηγορίες. 

Εσύ Έλληνα σε ποία από τις πολλές κατηγορίες ανήκεις;

Οι Έλληνες πρέπει από ανθέλληνες- αρνησιπάτριδες και Θεομάχοι-Χριστομάχοι να μεταλλαχτούν σε Ελληνόφρονες και Χριστόφρονες γιατί και Εκείνος ήταν Ελληνόφρονας, διάβαζε συνάντηση Χριστού και Ελλήνων. 

Ευαγγέλιον Ιωάννου κεφάλαιο 12 στίχοι 20-23.

 Εσύ Έλληνα  είσαι Ελληνόφρονας και Χριστόφρονας; 

Άλλη φορά για τις εκλογές-κάλπες των Ποιμένων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου