Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

«ΔΎΟ ΘΕΟΊ» ΣΥΓΚΡΟΎΟΝΤΑΙ; Είναι δυνατόν; και όμως ναι.

   ΠΡΟΣΟΧΉ παγκόσμιος κίνδυνος και παγίδα του Σατανά. Στις ημέρες που διανύει [με λίγα λόγια]    ο θρησκευτικός κόσμος στην Μέση Ανατολή, συμβαίνει κάτι το παράλογο. 

Το παράλογο είναι ότι οι θεοί των δύο μονοθεϊστικών θρησκειών Ιουδαίων και Μουσουλμάνων, συνεβούλευσαν, οδήγησαν, και παρακινούν  τους πιστούς τους να κυριεύσει ο ένας τον άλλον!!! Θεωρούν και οι δύο τον τόπο εκείνον δικό τους. 

Ούτε του ενός, ούτε του άλλου είναι ο τόπος.  Αν πρώτοι πήγαν οι Παλαιστίνιοι ή οι απόγονοι του Αβραάμ, αυτό είναι γραμμένο από την ιστορία.  Μετά από αιώνες  ήλθαν οι Ιουδαίοι, αφάνισαν τους ντόπιους και θρονιάστηκαν εκείνοι. Πέρασαν οι Έλληνες και τους αναβάθμισαν.  Ήλθαν οι Ρωμαίοι και σκόρπισαν τους Ιουδαίους στα τέσσερα  σημεία του ορίζοντα. Τελικά Ιουδαίοι είναι, Εβραίοι, ή Ισραηλίτες; Πάντως έχουν και αυτοί τις εσωτερικές διαφορές μεταξύ τους. Οι εξουσίες έχουν όλη την ευθύνη αν ο λαός τους είναι καλός ή κακός. 

Στην ουσία έναν θεό έχουν οι δύο αυτές θρησκείες-πίστες. Φαίνεται ότι ο θεός τους είναι διηρημένος στα δύο. Αλλά και ένας θεός να είναι, δεν είναι ο Θεός των Χριστιανών. Άλλον Θεό έχουμε οι χριστιανοί και άλλον θεό έχουν οι δύο αντίπαλοι των ημερών τούτων. 

Ο Ιησούς Χριστός αποδεικνύει στους Γραμματείς και Φαρισαίους τον θεό τους ποιος είναι, Καινή Διαθήκη, Ευαγγέλιο Ιωάννου κεφάλαιο, Η' στίχοι, 23-59.  

  Αυτοί  οι δύο θεοί δεν βάδισαν ποτέ με πνεύμα σύγκλισης, ούτε παράλληλης πορείας    και να περι-χωρέσει ο ένας στον άλλον, ή να αφομοιωθεί ο ένας από τον άλλον. Αντίθετα όλο και απομακρύνονται και πιο εχθρικοί γίνονται. Ο διάβολος διαιρεί και βασιλεύει σε έναν κόσμο που φθονεί και καταστρέφει.  

Οι απλοί άνθρωποι ακόμα και αυτών των δύο πίστεων διαπιστώνουν ότι: η απόκλιση όλο και αυξάνει, μεγαλώνει κλπ. Όλοι επιθυμούν ένα ποθητό τέλος με ειρήνη, αλλά αυτό όλο και μακραίνει.  

Αυτός ο πόλεμος άρχισε πριν  πάνω από πέντε χιλιάδες χρόνια, και θα κρατεί ως το τέλος του κόσμου που θα υπάρξει νικητής. Θα νικήσει κατά τις Γραφές  Ο ΙΗΣΟΎΣ. Το κόστος όμως για τον κόσμο θα είναι πολύ μεγάλο.

Στην Πίστη-Εκκλησία  του Ιησού εισέρρεαν και εισρέουν και από τις δύο αυτές Πίστες-Θρησκείες καθώς και από την πληθώρα θρησκειών ανά τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι. Είναι η πίστη στο πρόσωπο του  ΙΗΣΟΎ. Θρησκείες βέβαια είναι πολλές, Πίστη-Εκκλησία είναι μόνο μία. Πολλοί πέφτουν στο λάθος συ συγκρίνουν την Εκκλησία του Χριστού ως θεσμό, με τους λάθος ανθρώπους και εκπροσώπους αυτών. Η όποια αδυναμία δεν είναι του κάθε θεσμού, αλλά του ανθρώπου.

Επίσης πολλοί χριστιανοί κάνουν μετάταξη-μεταγραφή θα το έλεγα, από θρησκεία σε θρησκεία, μια και υπάρχουν πολλές. Ο ΙΗΣΟΎΣ είναι  η αλήθεια, η οδός,  η ζωή και η ανάστασις. Δυστυχώς τον Ιησού τον έκρυψαν, τον απαγόρευσαν, τον αρνήθηκαν, τον εδίωξαν, τον σταύρωσαν κλπ. Ενώ Εκείνος είναι στη πόρτα και κτυπά περιμένοντας να του ανοίξεις. 

Λέγει τα ίδια και στον Ιουδαίο και στον Χριστιανό και στον Μουσουλμάνο. Το ναι, να  είναι ναι, και το όχι, να είναι όχι, δηλαδή ο άνθρωπος να είναι ευθύς, ειλικρινής, διαυγής, κρυστάλλινος, κλπ.  Δεν λέγει διαφορετικά στον κάθε έναν, από τον άλλον. 

Και όμως γίναμε, μας έκαναν; και είμαστε διαφορετικοί, τόσο ξένοι, και τόσο εχθροί, σαν τον Κάιν με τον Άβελ.  Οι πρώτοι κυνηγούσαν να βρουν την γη που ρέει μέλι και γάλα, δηλαδή υλικά αγαθά. Οι δεύτεροι κυνηγούσαν τον παράδεισο  με απολαύσεις σφάζοντας χριστιανούς.

Δεν καταλάβαμε ότι, είμαστε προσωρινοί κάτοικοι στην ίδια γη; η οποία είναι δική του βέβαια. Πρέπει να πείσουμε τον εαυτό μας ο κάθε ένας από τους τρεις θρησκευόμενους, στο θέλουμε δεν θέλουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει, επιβάλλεται να συν υπάρξουμε. 

Ας επιβάλει η παγκόσμια αγωγή μέσω του ΟΗΕ στο μάθημα της έκθεσης το θέμα: Συνταγές για την συνύπαρξη του κόσμου. Ας αποφανθούν οι νέοι δικαιωματικά, αφού οι γέροι απέτυχαν. 

Δεν ακούνε ούτε τους νέους, ας ακούσουν τον Ιησού. Η συνταγή είναι δοσμένη, αλλά μάλλον ξεχασμένη και πεταμένη στα άχρηστα. Και οι τρεις πίστες δεν θεράπευσαν τους ασθενείς  πιστούς τους, δεν τους έφεραν στα επιτρεπτά ανθρώπινα όρια ειρήνης και συν ύπαρξης, στον αναλογούντα βαθμό διότι, ο πρώτος Ιουδαϊσμός, δεν πήρε καθόλου την συνταγή του Ιησού, την πέταξε στο πρόσωπο του Ιησού του μόνου καθηγητή, ιατρού, θεραπευτή, κλπ,  ο δεύτερος Μουσουλμανισμός, διάβασε την νοθευμένη συνταγή που του έδωσε ο πρώτος, κάτι επέλεξε και για τα υπόλοιπα αδιαφόρησε, και τα αντικατέστησε με δικές του συνταγές, ο τρίτος  Χριστιανισμός, πήρε τη συνταγή την τήρησε για κάποιους αιώνες και μετά επηρεασμένος από τους άλλους δύο, αδιαφόρησε και αυτός και έγινε ίδιος - σαν φωτοτυπία στην εσωτερικότητα.  Μόνο εξωτερικά διαφέρουν οι άνθρωποι, εσωτερικά είναι ίδιοι.

Δεν έχει καμία θρησκεία συμβόλαιο αγοράς γης, ότι είναι δική της. Με την δύναμη που είχαν κατακτούσαν και το ανάλογο μερίδιο-τεμάχιο. 

Απλά μας φιλοξενεί όλους χωρίς διάκριση και αλλοίμονο διότι αν έκανε διάκριση θα πέταγε πολλούς έξω, εκτός ελαχίστων. Και τώρα εμείς πετιόμαστε από μόνοι μας [μέσω των πολέμων] και  επιστρέφουμε στην πρώτη πατρίδα μας, δηλαδή  στη γη, στο Χώμα.  Όλοι μετανάστες είμαστε. 

Κατ' επειγόντως να καλέσουν τον μεσολαβητή, τον μόνον επιτυχημένον ειρηνευτή, [ατόμου, συζύγων, αδελφών, συνεργατών,  εθνών, κλπ] καθώς και σωτήρα, ΙΗΣΟΎΝ ΧΡΙΣΤΌΝ.   

Ο μοναδικός σύμβουλος σωτηρίας, αγωγής, υγείας, διατροφής,  οικονομικό και νομικός, επιτυχίας, ευτυχίας, ειρήνης, αγάπης, συνύπαρξης ανθρώπων και κρατών, φίλων και εχθρών κλπ, καθώς  και ότι άλλο χρειάζεται ο άνθρωπος. 

Στο κάθε πρόβλημα μας έχει δώσει και το λυσάρι στις απαντήσεις  των μαθηματικών ασκήσεων της κάθε  και δοκιμασίας στη ζωή μας. Ακούσατε εσείς ποτέ Σχολή, ή Καθηγητή μαζί με την ερώτηση να δίνει και την απάντηση για να αντιγράψει ο κάθε μαθητής; Και βέβαια όχι.

 Ο μόνος παιδαγωγός, ο μόνος καθηγητής, ο μόνος δωρεάν σύμβουλος, ο μόνος ειρηνευτής, ο μόνος αξιόπιστος εγγυητής που υπογράφει πάντα [όχι με μολύβι - μελάνι - στυλό] αλλά με το αίμα του.

Αν δεν αφυπνιστούν οι λαοί, θα το πράξουν αυτό οι ίδιοι καταστροφείς, [με έναν μεσσία πλασέμπο] που καταστρέφουν τον κόσμο και σήμερα.  Αυτό το πράττουν ήδη. Ο Ιησούς πουθενά στον κόσμο δεν αντιγράφεται, ούτε μιμούμενο πρόσωπο είναι,  αλλά για να το κατορθώσει αυτό ο άνθρωπος θέλει ικανότητα και φυσικής και πνευματικής διάκρισης. Μιμητές μου να γίνεται είπε ο Χριστός. Πάρα πολύ απλό και εύκολο, ούτε το πληρώνεις, δωρεάν είναι. 

Ο διάβολος έρχεται κάθε νύχτα και ημέρα στον άνθρωπο ως δούρειος ίππος και μας κατακτά-κυριεύει. 

Μετά ο άνθρωπος εισέρχεται [για όσους τα γνωρίζουν] στον αρχαίο λαβύρινθο, ή το πέλαγος της ζωής, με συνέχεια να χάνεται ο άνθρωπος, μη έχοντας στα χέρια του την κλωστή από το κουβάρι, ούτε την βάρκα να πιάσει λιμάνι, ούτε το σωσίβιο με την ελπίδα τουλάχιστον να έλθει ο από μηχανής θεός για τους αρχαίους, ή ο Χριστός για εμάς τους χριστιανούς. 

Στις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, τονίζουν μόνο την ιδέα ή το πρόσωπο θεός. Οι δύο [Ιουδαϊσμός και Μουσουλμανισμός] από τις τρεις πίστες παρέσυραν και την τρίτη [χριστιανική] πίστη στο δικό τους ρυθμό. 

Αυτή δε εν γνώσει της αφέθηκε από μόνη της. Σήμερα έχει ρόλο πρωταγωνιστή!!! ποιος; ο χριστιανικός κόσμος!!! Ποίος  θα τόλεγε ότι ο χριστιανικός κόσμος έγινε παράλογος και διεστραμμένος. Είναι δυνατόν να πείσει κάποιον; για ότι καλό; Μάλλον αδύνατον. 

Το εγγυημένο και αξιόπιστο [με αποδείξεις] πρόσωπο Ιησούς είναι απαγορευμένο στα προς συζήτηση παγκόσμια θέματα και ανησυχίες. 

Έτσι θα διαιωνίζουν  την ίδια έως σήμερα κατάσταση και το ίδιο πρόγραμμα, προκειμένου να έχουν τα ίδια συμφέροντα-κέρδη κάποιοι. 

 

Το κείμενο είναι ενδεχομένως συμπληρούμενο.  


 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου