Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

 Η   ΑΛΗΘΙΝΉ    ΆΜΠΕΛΟΣ = ΕΚΚΛΗΣΊΑ

  ΟΛΙΓΑ, Από το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της παρασκευής της πρώτης εβδομάδας των νηστειών-της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ιωάννου   Κεφ, 15 στίχοι 1 - 7. 

    Εγώ ειμί η Άμπελος η Αληθινή και πατήρ μου ο Γεωργός  εστι.  Εμείς τα κλήματα. ......... . Ένα Αμπέλι υπάρχει. Μία εκκλησία. Μία αλήθεια. Ένας Θεός. Ένας Χριστός. Μία πίστις. Μία διά του Χριστού σωτηρία. Λέγουν οι οικουμενιστές ότι, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι σωτηρίας. Ο Χριστός είπε : εγώ ειμί η οδός η αλήθεια και η ζωή.  Μας λέγουν διά πολλές πίστες, πολλούς θεούς, πολλές εκκλησίες, πολλές αλήθειες,  πολλούς τρόπους σωτηρίας, εγώ πιστεύω με τον δικό μου τρόπο λέγει ο κάθε ένας. 

   Οι Παπικοί λέγουν ότι αυτοί έχουν την αλήθεια, Οι Προτεστάντες λέγουν ότι αυτοί έχουν την αλήθεια, Οι Μουσουλμάνοι το ίδιο, Οι Ιεχωβάδες το ίδιο, Οι Ιουδαίοι το ίδιο, Οι Βουδιστές και οι άλλες θρησκείες λέγουν όλοι ότι, αυτοί έχουν την αλήθεια, ότι αυτοί είναι που οδηγούν τον άνθρωπο στο Θεό [όπως αυτοί τον πιστεύουν], άλλοι στην μετενσάρκωση κλπ.

    Αυτές τις θεωρίες τις δέχονται σαν  νόμιμο,  και αληθινό. Όλοι γνωρίζουμε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, που σημαίνει πλήθος, δηλαδή πολλών  εκκλησιών. Όπως είναι οι Συνεταιρισμοί ας πούμε. Ένωση Ενωμένων Εθνών = ΟΗΕΈνωση Σοβιετικών Δημοκρατιών, Ένωση Αμερικανικών πολιτειών, Ένωση Ευρωπαϊκών κρατώνΑφρικανικών, Ασιατικών, Αραβικών κλπ. 

   Ας δούμε το θέμα ιστορικά. Οι Ιουδαίοι δεν έχουν καν Χριστό. Οι Ιουδαίοι για Θεό έχουν τον Διάβολο.  Οι Μουσουλμάνοι μετά το 500 [έκτο αιώνα] γεννήθηκαν. Οι Παπικοί γεννήθηκαν το 1054. Οι Προτεστάντες γεννήθηκαν το 1519 με πρώτο το Λούθηρο. Οι Ιεχωβάδες γεννήθηκαν στην Αμερική περί το 1800. Οι ορθόδοξοι χριστιανοί γεννήθηκαν την ημέρα Τετάρτη βράδυ, στην αίθουσα του  Υπερώου, όπου ο Χριστός έφαγε για τελευταία φορά με τους μαθητές του και τους είπε: Λάβετε φάγετε τούτο εστί το σώμα μου και το, πίετε εξ' αυτού πάντες τούτο εστί το αίμα μου, τα οποία προσφέρει η Άμπελος, δηλαδή η Εκκλησία. Εκεί στο 33 έτος από Χριστού, είναι η αρχή της ορθοδόξου χριστιανικής πίστεως, δηλαδή της Εκκλησίας του Χριστού.

   Απόδειξη  της αλήθειας της αληθινής πίστεως είναι η Ανάσταση του Χριστού και ο κενός-άδειος τάφος.

   Οι τάφοι των άλλων πίστεων είναι γεμάτοι οστά από τους ιδρυτές των. Δηλαδή όλα ανθρώπινα και φθαρτά.  Μπορεί για τον κόσμο να ήταν καλοί άνθρωποι. Έχει μεγάλη διαφορά ο καλός χριστιανός  από τον καλό άνθρωπο. Άνθρωποι είναι και οι δύο.  Ο καλός άνθρωπος είναι χωρίς Χριστό, ο καλός χριστιανός είναι με το Χριστό, αλλά επί πλέον και καλός άνθρωπος. 

   Οι καλοί άνθρωποι μόνο, δεν είναι κληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού, διότι δεν αρκεί αυτό, διότι δεν έγινε μετάγγιση αίματος που είναι αποδεικτικό κληρονομικότητας.  Βασιλικό αίμα έχει, λέμε για τις εγκόσμιες Βασιλείες. Αίμα Χριστού λέμε στην θεία λειτουργία, άρα αδελφός Χριστού, [από το αίμα του Χριστού] άρα και κληρονόμος Θεού Πατρός. 

   Οι μαθητές στο όνομα του Χριστού και μόνο εποίουν τα θαύματα, και όχι σε όνομα ανθρώπου, ούτε στο δικό τους. Ούτε στο όνομα των αρχηγών των άλλων πίστεων γίνονται θαύματα, διότι ήταν άνθρωποι μόνο. Στο όνομα του Χριστού γινόταν,  γίνονται και θα γίνονται, όλα τα θαύματα των Αγίων, και της εκκλησίας του Χριστού. Όλα τα μυστήρια γίνονται στο όνομα του Πατρός, και του Υιού=Χριστού, και του Αγίου Πνεύματος.

   Οι άλλες πίστες έχουν ζωή μέχρι τον τάφο και εκεί παραμένουν. Δεν έχουν συνέχεια και μετοχή επί της άλλης ζωής, εδώ όλα για εκείνους τελείωσαν. 

   Ο άγγελος είπε στις γυναίκες: τί ζητάτε τον ζώντα μετά των νεκρών; ζητείτε Ιησούν τον Ναζωραίον;  σηκώθηκε = αναστήθηκε, δεν είναι εδώ, δέστε με τα μάτια σας, να ο τόπος που τον τοποθέτησαν. Αλλά πηγαίνετε και πέστε στους μαθητές του ότι, τους περιμένει  στη Γαλιλαία, εκεί θα τον δείτε. Διαβάστε, τα μετά την Ανάσταση, στην Καινή Διαθήκη,  εκεί είναι γραμμένα όλα.

   Σήμερα οι χριστιανοί, δεν σημαίνει ότι κάποιος που είναι βαπτισμένος χριστιανός, επειδή κοινώνησε πολλές φορές σώμα και αίμα Χριστού, είναι χριστιανός και άρα κληρονόμος, και άρα σε-σωσμένος. 

   Σήμερα οι χριστιανοί σε μεγάλο ποσοστό πιστεύουν μόνο στον θάνατο, επειδή τον οποίο αντιμετωπίζουν προσωπικά και μόνο, διότι όλοι θα πεθάνουν. Σταυρώνονται στη ζωή θέλουν δεν θέλουν. Πεθαίνουν θέλουν δεν θέλουν. Θα κριθούν θέλουν δεν θέλουν. Στην Ανάσταση όμως επίσης μεγάλο ποσοστό, δεν πιστεύουν, διότι λέγοντας και επηρεάζοντας πολλούς : Ποιος πήγε και ποιος γύρισε, Μη πιστεύεις στα παραμύθια,     αυτά τα λέγουν οι ρασοφόροι, τη δουλεία τους κάνουν, κλείνοντας τα μάτια τελειώνουν όλα, Εδώ είναι κόλαση, εδώ και παράδεισος λένε άλλοι, Με τα παραμύθια του Χριστού περάσαμε παραμυθένια ζωή είπε πριν αρκετά χρόνια κάποιος Δεσπότης!!!.

   Αυτή είναι η Άμπελος είπε ο Χριστός, [η εκκλησία Χριστού] και Αυτός είναι ο Γεωργός [Τριαδικός  Θεός]  εμείς τα κλήματα, φίλοι μου.   

ΑΜΗΝ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου