Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

ΣΚΈΨΕΙΣ, από την ΠΑΡΑΒΟΛΉ του ΚΑΛΟΎ ΣΑΜΑΡΕΊΤΟΥ.

   Μέσα στους θεωρουμένους κακούς υπάρχουν και καλοί και μέσα στους θεωρουμένους καλούς υπάρχουν και κακοί

   Υπάρχει και κακός Σαμαρείτης; Βεβαίως και υπάρχει και μάλιστα είναι οι περισσότεροι, και όχι μόνο, διότι ο καλός Σαμαρείτης του Ευαγγελίου είναι απλησίαστος στις ημέρες ετούτες του αιώνα ετούτου. Είναι δυστυχώς παράδειγμα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση. Ο Χριστός ήλθε να μας μάθει αυτά που δεν γνωρίζαμε ως άνθρωποι. Τα λόγια του είναι γραμμένα σε απλή γλώσσα, ώστε να τα κατανοούν όλοι όσοι τα διαβάζουν.

   Αν ο άνθρωπος δεν ανακαινίζεται μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, εποχή με την εποχή, περνώντας από διάφορα στάδια όπως, νέος, ώριμος, [τα φρούτα ωριμάζουν σε 3, 5, 6, μήνες, ενώ ο άνθρωπος σε 7 και 8 δεκαετίες παραμένει ανώριμος!!!] μεσήλικας, έγγαμος, άγαμος, επαγγελματίας, γέροντας,  με την βοήθεια των εμπειριών, της διδαχής,  μάθησης και μελέτης, του παραδειγματισμού, των σταδίων της βιολογικής παρουσίας στον κόσμο, την καθημερινή τριβή στις σχέσεις των ανθρώπων κλπ, δεν θα αναβαθμιστεί ποτέ, και δεν θα μετατραπεί ποτέ σε πνευματικός άνθρωπος, δηλαδή δεν θα γίνει ποτέ όπως τον θέλει ο Θεός. Δυστυχώς είμαστε σαν κόσμος στην εποχή των αδελφών Κάϊν και Άβελ. 

   Δυστυχώς τόσοι φιλόσοφοι, τόση γνώση, τόσα πτυχία, τόσα σεμινάρια, τόσοι καθηγητές, τόση συγγραφή, τόσες δαπάνες κλπ, τόσος Χριστός, Απόστολοι, Πατέρες, Ποιμένες και ηγέτες κλπ, εν τούτοις ο άνθρωπος παραμένει άγουρος και άγριος κλπ.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου