Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

ΔΙΆΓΝΩΣΗ και ΘΕΡΑΠΕΊΑ της ΒΊΑΣ. ΜΠΟΡΕΊ να ΥΠΆΡΞΕΙ; ΝΑΙ.

 Εδώ και χρόνια παρατηρήθηκε βία στις σχέσεις των νέων. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι παλιά οι άνθρωποι ήταν αγγελούδια. Δυστυχώς η βία είναι τόσο παλιά από τα χρόνια του Κάϊν και του Άβελ. Δυστυχώς οι άνθρωποι είναι ίδιοι αφού είναι απόγονοι εκείνων. Δυστυχώς η ευλογημένη διαδοχή διεκόπη [πριν αρχίσει] με την  αμαρτία των πρωτοπλάστων και τέλος την έξωση αυτών από του τόπου του παραδείσου. Ο κάθε διάδοχος είναι αντιγραφή του πατέρα Βασιλιά, έτσι και ο κάθε νέος είναι διάδοχος άρα αντίγραφο του πατέρα, της μητέρας, του δασκάλου, της κοινωνίας, των θεσμών αυτής κλπ. Οι άνδρες είναι διάδοχοι του Αδάμ, οι δε γυναίκες διάδοχες της Εύας, του Άβελ και του Κάϊν. Υπάρχουν διάδοχοι των δύο γενών και προς το καλλίτερο και προς το χειρότερο. Αυτό είναι αλήθεια.  Ας κοιτάξουμε τη φύση η οποία διατηρεί την διαδοχή σε φυτά και καρπούς με ακρίβεια. 

Το σύστημα έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει την όποια βία ως φαινόμενο της ημέρας λες και δεν υπάρχει καθόλου παρελθόν. Για παράδειγμα περί υγείας ανασύρονται από την ιστορία όλα τα καταγεγραμμένα περί νόσων και θεραπειών. Στο πρόβλημα της βίας καμία αναφορά στην ιστορία, λες και φύτρωσε σήμερα η ασθένεια της κάθε βίας. Δυστυχώς οι ρίζες της βίας είναι από το παρελθόν διαγνωσμένη νόσος  και επικίνδυνη, καθώς και η θεραπευτική αγωγή ιστορικά καταγεγραμμένη. Για τους σεισμούς καιρικά φαινόμενα, γεωλογικές μεταβολές κλπ,  αναφέρουν συμβάντα αιώνες προ Χριστού. Κανένα παγκόσμιο συνέδριο για την ανθρωπιστική κρίση. Για τους πάγους κάνουν συνέδρια τα οποία χρηματοδοτούν αδρά, για τον άνθρωπο μηδέν δαπάνες. Άκρα σιωπή και αδιαφορία για τον άνθρωπο από τους ανθρωπιστικούς θεσμούς. Μάλλον είναι απηγορευμένες παρόμοιες προσπάθειες και ενέργειες. 

Η σεξουαλικότητα τώρα είναι με νόμο διδασκόμενη, ο φόνος διδασκόμενος και αφού είναι διδασκόμενος μέσω τηλεπαιχνιδιών, εμπορίας κέρδους  κλπ, γιατί νέος, να μην το κάνει και πράξη;

Διαχρονική είναι η βία των μεγάλων, η οποία ονομάζεται πόλεμος. Το μεγάλο ψάρι τρώγει το μικρό λέγει ο λαός. Το δίκαιο είναι κινητό πράγμα και το πηγαίνει ο ισχυρός και ο πονηρός άνθρωπος όπου θέλει.

Ποιος από τους Αποστόλους θα πίστευε ότι, οι χριστιανοί κάποιον καιρό θα σφάζονται μεταξύ τους!!! και όμως συνέβη και συμβαίνει και θα συμβαίνει στο μέλλον. 

Η όποια συμπεριφορά είναι διδακτή.

Οι νέοι = μικροί,  παρατηρούν και αντιγράφουν ποιους ; τους μεγάλους. 

Παλιά, αρχαία δεν υπήρχαν μαθήματα οικονομικά, σήμερα πολλές οι οικονομικές σχολές, πολλά τα μαθήματα, πολλές οι δαπάνες, πολλοί οι καθηγητές καθώς και οι μαθητές. Αν δεν γνωρίζεις σήμερα οικονομικά είσαι σαν τυφλός.

Τα μαθήματα του Χριστού σήμερα δεν τα διδάσκει ο κόσμος, μα και εκεί που φαίνεται να διδάσκονται διδάσκονται λίγο, αλλοιωμένα και νοθευμένα με τάση και μαθηματικό προγραμματισμό να λιγοστεύουν οι ώρες διδασκαλίας ώστε στο βάθος του χρόνου να μην έχουν καθόλου μαθητές. Παλιά τα μαθήματα περί ήθους κλπ, διδάσκονταν πολλές ώρες την ημέρα και τα θετικά λιγότερες, ενώ σήμερα τα περί ήθους έγιναν επιλογής!!!

Στην ιστορία έχουμε συνεχή παραδείγματα μάλλον γεγονότα που αλληλοβιάζονταν οι άνθρωποι ομοεθνείς και αλλοεθνείς, ομόθρησκοι και αλλόθρησκοι, οικιακοί, γείτονες και χωριανοί συμπολίτες κλπ. 

Τελευταία συμβαίνουν μεταξύ ομοθρήσκων στην Ουκρανία-Ρωσία από το 2000 ως σήμερα 2223, καθώς πρόσφατα αρχές του  Μήνα Οκτωβρίου του 2023 μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστίνης, απογόνων και των δύο του Αβραάμ. Οι μεν εκ της Σάρας μητρός, οι δε εκ της Άγαρ μητρός

Ομόγλωσσοι, ομόπιστοι, ομόθρησκοι, ομογάλακτοι, όμαιμοι, κλπ, βιάζει, φθείρει, καταστρέφει και δολοφονεί ο ένας τον άλλον, ο δυνατός τον αδύναμο, πατροκτόνοι, και μητροκτόνοι, συζυγοκτόνοι και παιδοκτόνοι, αδελφοκτόνοι κλπ, διατί τα παιδιά να απέχουν από αυτόν τον αγώνα; Ποίοι είναι αυτοί που διδάσκουν τους νέους; Ποίοι τους έχουν δώσει τα όπλα; Όχι κάποιοι αόριστα, αλλά αυτοί που είναι γονείς-γεννήτορες. Από την μία αγωνίζονται να τα αναθρέψουν να μην τους λείψει τίποτε όπως λέγουν, από την άλλη τους παρέχουν ανεξέλεγκτα ότι τα οδηγεί στην αλληλο-καταστροφή. Κάποιοι γονείς επιστήμονες τα ανακαλύπτουν αυτά τα μέσα, όχι τα παιδιά, κάποιοι γονείς με τέκνα είναι έμποροι κλπ, όχι τα παιδιά. Κάποιοι γονείς με παιδιά κυβερνούν αυτόν τον κόσμο.

Η ίδια ευθύνη κατέχει και τους θεωρούμενους πνευματικούς Πατέρες. Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά τα ονομάζουν οι ποιμένες στις εόρτιες εγκυκλίους, ενώ από την άλλη τα εγκαταλείπουν στα χέρια του πονηρού. Το μικρό παιδί το ονομάζουμε Αγγελούδι, και καλώς, άκακο είναι, όταν μεγαλώσει γιατί γίνεται διαβολούδη; Ποιος το μετάλλαξε; από μόνο του; έτοιμα τα βρήκε όλα. Ποιος τα έφτιαξε και του τα παραχώρησε να τα κάνει χρήση; Κάποιος πατέρας ή μητέρα. Μήπως είσαι και ΕΣΎ μέσα σε αυτούς;

 

Το κείμενο δέχεται σκέψεις για βελτίωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου