Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Ο ΙΗΣΟΎΣ ΧΡΙΣΤΌΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΊ.

  Οι Ιουδαίοι έχουν πείσει τον χριστιανισμό ότι ο Χριστός δεν ήλθε. 

Είμαστε χριστιανοί μόνο στο όνομα, στην πράξη δε είμαστε χωρίς Χριστό. Πράγματι ένας νέος σημερινός χριστιανός δεν έχει τίποτε κοινό = ίδιο με τον Χριστό. Ένα ελάχιστο ποσοστό των χριστιανών θα ήθελε πολλά κοινά με τον Χριστό, αλλά αυτό στην πράξη είναι αδύνατο. Δεν είναι αρκετή η ευχή και η επιθυμία μόνο.

Ήλθε ο Χριστός πέρυσι για εμάς, για να έλθει και φέτος; Ούτε πέρυσι ήλθε, από ότι γνωρίζουμε, άρα ούτε πρόπερσι, ούτε πριν 2023 χρόνια ήλθε. Ο Χριστός ήλθε, αλλά εμάς μας έχουν πείσει ότι δεν ήλθε.

Τελικά τι εορτάζουν οι χριστιανοί τις ημέρες των Χριστουγέννων; Μάλλον εορτάζουν βιολογικά, κοσμικά, υλικά κλπ, και μάλλον καθόλου πνευματικά.

Ούτε εφέτος μάλλον θα έλθει. Οι Ιουδαίοι λέγουν:  θα σας αλλάξουμε τα φώτα εσάς τους χριστιανούς. Φωτισμένες πόλεις, χωριά και δρόμοι, σκοτεινές οι καρδιές των χριστιανών. Πολλές ευχές, πολλά τηλέφωνα, πλούσια και Λουκούλλεια γεύματα μέχρι σκασμού και ζαλισμένοι από τα ποτά για να μην αισθανόμαστε το μήνυμα της ημέρας των Χριστουγέννων. Και για να δικαιολογηθούμε λέμε ότι το καλεί η ημέρα!!! Για το καλό δήθεν πράττουμε σωρεία κακών.

Πως είναι δυνατόν οι χριστιανοί να  έχουν τόσους Ναούς, τόσες εικόνες του Χριστού, τόσες γιορτές, τόσους ύμνους, τόσες συγγραφές, τόσες ευχές, τόσες δαπάνες, τόσους πολέμους, τόσο αίμα χυμένο στη γη κλπ, ενώ οι χριστιανοί να μην έχουν καμία σχέση με το πρόσωπο ΧΡΙΣΤΟΣ!!! 

Ένα ποσοστό χριστιανών θέλουν τον Χριστό να τους γεμίζει το ταμείο κάθε χρόνο τις ημέρες της εορτής των Χριστουγέννων.  Τα κονομίσαμε και φέτος θα πουν οι έμποροι, κάποιοι θα μείνουν με το παράπονο ότι, πέρυσι ήταν καλλίτερα.

Άλλο ποσοστό χριστιανών θέλει τον Χριστό να τους παρέχει υγεία και δύναμη για να κυριαρχήσουν στον κόσμο. 

Άλλο ποσοστό χριστιανών θέλει τον Χριστό να εγκρίνει, να καλύπτει και να δικαιολογεί την κάθε αμαρτία τους. Κάτι σαν το άσυλο και το ακαταδίωκτο των πολιτικών και εμπορικών προσώπων και όχι μόνο. 

Άλλο ποσοστό χριστιανών δεν θέλει να ακούει για Χριστό. Αντιπαθής και μισητός ο μόνος αγαθός, ο μόνος δίκαιος, ο μόνος ελεήμων, ο μόνος φιλάνθρωπος κλπ. Δεν θέλει ο άνθρωπος της εποχής να βλέπει καθόλου Χριστό σε εικόνα, μα ούτε να ακούει σε ήχο. Δεν θέλει να βλέπει το σύμβολο του Σταυρού, θηρίο δαιμονικό γίνεται στο αντίκρισμα αυτού.  Όλα τα δαιμονικά σύμβολα επιβάλλονται, του δε Χριστού τα σύμβολα απαγορεύονται. Οι αλλόπιστοι μαγαρίζουν τους Ναούς των Χριστιανών, οι δε Χριστιανοί επιτρέπουν αυτούς, να έχουν την επιλογή τους.

Άλλο ποσοστό χριστιανών γεμάτο αδιαφορία, θέλει τον Χριστό για να καλοπεράσει  επάνω στη γη για την ψεύτικη ζωή καθώς αυτό πιστεύουν. 

Άλλο ποσοστό χριστιανών θέλει τον χριστό να μην έχει καθόλου λόγο στον τρόπο ζωής του,  που βιώνει εδώ στον κόσμο.  Ας μας πει κάποιος  χριστιανός άνθρωπος τι είναι δικό του εδώ στη γη που έζησε.

Άλλο ποσοστό χριστιανών [λαϊκών και κληρικών] έχει δηλώσει: πως με τα παραμύθια του Χριστού πέρασαν παραμυθένια ζωή. Μέσα σε αυτούς μπορεί να είναι τεχνίτες κάθε είδους τέχνης,  έμποροι, αγιογράφοι, επίτροποι και φροντιστές ιερών χώρων, καθηγητές, κατηχητές, μοναχοί, μοναχές, ιερωμένοι, δημιουργοί ψεύτικων θαυμάτων  κλπ. Πράγματι πέρασαν παραμυθένια ζωή, ο κόσμος τους τιμούσε και τους σέβονταν κλπ, διότι ήταν ικανοί στην υποκριτική τέχνη, και την απάτη, αλλά πέρασαν τα χρόνια του παραμυθιού και τώρα όμως βρίσκονται στα χρόνια της αλήθειας !!!  εκεί πραγματικά θα διαπιστώσουν ότι  δεν περνάνε οι πονηριές τους.

Εσύ στον κόσμο καλοπέρασες και απόλαυσες τα καλά στη ζωή σου όταν ζούσες, τώρα εδώ θα απολαύσεις ότι δικαιούσαι, αυτό το υπόλοιπο έμεινε για σένα, είπε στον πλούσιο ο Αβραάμ.  Αλλοίμονο αν βρεθεί στο κριτήριο της άλλης ζωής, έστω και ένας !!! μάρτυρας κατηγορίας εναντίον μας. Αλοίμονο αν βρεθεί έστω και  ένας μάρτυρας να φωνάξει έστω και ψιθυριστά ανάξιος !!!, σε χειροτονία κληρικού από τα μέλη της κοινότητας. 

Μιμητές μου σας θέλω, είπε ο Χριστός στους Αποστόλους και αυτοί στους χριστιανούς.  Τι κοινό με τον Χριστό έχει ο άπιστος, ο υποκριτής, ο πονηρός, ο υπερήφανος, ο κλέφτης, ο φονιάς, η φόνισσα, ο πόρνος ο μοιχός, ο απατεώνας, ο τρομοκράτης, ο παιδεραστής, ο βιαστής,  ο λοάτκι, οι λεσβίες, οι γκέϊ, οι ομόφυλοι, οι αλλάζοντες φύλο, οι μάγοι, κλπ. Και όμως όλοι αυτοί είναι βαπτισμένοι και Χριστιανοί στο όνομα του Χριστού !!! 

Από τα λίγα παραπάνω φαίνεται ο Χριστός να μην ήλθε πέρυσι, αυτό το αποδεικνύει  η ίδια μας η ζωή που δεν ομοιάζει καθόλου με την ζωή του Χριστού.  Πιστεύεις ότι θα έλθει έστω φέτος; Αν τον καλέσεις σίγουρα θα έλθει. Τον έδιωξες πολλές φορές, διά τούτο επιφυλάσσεται να έλθει απρόσκλητος, διότι σέβεται και σένα και εκείνον.  Αν δεν έλθει εσύ θα έχεις την ευθύνη και όχι Εκείνος!!!

 Συμπλήρωσε και εσύ κάτι στο κείμενο τούτο και στείλε το σε όσους αγαπάς. Τουλάχιστον θα εισπράξεις όχι το πόσο εκείνοι σε αγαπάνε, αλλά πόσο σε σέβονται.                                                                                                                         

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου