Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

ΓΝΩΡΊΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΌΣ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΌΣ ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΦΙΛΊΑ; Εκεί μέσα είναι όλοι οι Έλληνες.

 Ο προδοτικός και ανθελληνικός κυβερνητικός κομματισμός είναι ταγμένος εναντίων των Ελλήνων, των Ρώσων, και των απανταχού της Γής  Ορθοδόξων, και δουλικά φίλος όλων των Αφρικανών, Ασιατών κλπ. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι πολιτικοί ήταν και είναι  ορκισμένοι να καταστρέψουν το δημογραφικό πρόγραμμα της «καταραμένης 7 επταετίας», προκειμένου να αφανίσουν τον Ελληνικό πληθυσμό, να τον αντικαταστήσουν με Αφρο-Ασιάτες και να δικαιώσουν εκείνους που έχουν πει και γράψει ότι οι Έλληνες ως φυλή δεν υπάρχουν!!!

Στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου μετά το 1950 το πρώτο μάθημα καθώς θυμάμαι ήταν περί φιλίας ανθρώπων. Το κείμενο έλεγε: Πιστεύω τω φίλω, πιστόν φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκεις. 

Ήδη από χρόνια πριν, η δήθεν ελεύθερη Ελλάς τότε, εκσυγχρόνιζε την παιδεία με τις ονομαζόμενες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις διαδοχικά, από την κάθε κομματική κυβέρνηση, όχι όμως Ελληνική. 

Μεταρρύθμιζαν την παιδεία όχι να προσθέσουν κάτι Καλλίτερο,  Εθνικότερο, Ανώτερο, Ωραιότερο, Ηθικότερο, Χριστιανικότερο κλπ. 

Η κάθε κυβέρνηση είχε εντολή, [από τους ιδιοκτήτες της Ελλάδος] όλο και να αφαιρεί από την Ελληνική αγωγή, και να προσθέτει σε αντικατάσταση, εισαγόμενη αγωγή από την Δύση

Μετά την Δύση [του ηλίου ας πούμε] τι ακολουθεί; το σούρουπο και η μαύρη νύχτα. 

Η Ελληνική παιδεία ήταν από αιώνες η Ανατολή και το φως, είναι δυνατόν να πάρει η Ελλάς, από τη Δύση κάτι καλό; βεβαίως και ΟΧΙ. 

Και που γίναμε Ευρωπαίοι, πόσο αυτό ωφέλησε την Ελλάδα και τους Έλληνες; 

Ήταν ποτέ οι Ευρωπαίοι φίλοι μας; Είναι οι Ευρώπη φίλη μας; ή όποια μεγάλη δύναμη; Εσύ τι απαντάς;

Ο φίλος κάπου στο βάθος είναι ίδιος με εσένα και εσύ με εκείνον, διό και υπάρχει ισορροπία, συνέχεια, συνέπεια, θυσία, σεβασμός, συνεργασία κλπ, εξ ίσου και από τους δύο φίλους, ή φιλενάδες. Πόσους φίλους είχες κάποτε, τώρα που είναι; πόσους έχεις; πόσοι σου έμειναν; Τα κράτη πόσες συμφωνίες φιλίες υπέγραψαν; πολλές. Πολλές συμφωνίες φιλίας κρατών και ανθρώπων ανακλήθηκαν σε μήνες ή μετά από κάποιες ημέρες. Πολλές συμφωνίες φιλίας είχαν άλλους σκοπούς, διπλωματικούς, οικονομικούς, κλπ. 

Ο διάβολος διέσπασε πολλές φιλίες όπως ομοεθνών με εμφυλίους πολέμους,  ομοθρήσκων, χριστιανών, ορθοδόξων, ή Ιουδαίων ή Μουσουλμάνων. Πόλεμοι μεταξύ χριστιανών, μεταξύ Ορθοδόξων, μεταξύ Μουσουλμάνων, μεταξύ Ιουδαίων, μεταξύ ειδωλολατρών και όποιας θρησκείας. 

Πόσοι φίλοι από φίλοι έγιναν εχθροί; όλοι μας έχουμε παρόμοια δοκιμασία ή προσωπική εμπειρία, ή από το όποιο περιβάλλον μας, οικογενειακό, εργασιακό, κοινωνικό κλπ. 

Η φιλία λειτουργεί με βάση τους κανόνες της φιλίας, διά τούτο στη ζωή μας επιβάλλονται προσθαφαιρέσεις φίλων ή φιλενάδων. Μάθε να αξιολογείς και να εκλέγεις πιστούς φίλους, αν είσαι και εσύ πιστός φίλος.  

Τα ομόφρονα έλκονται και τα ετερόφρονα απωθούνται. Φυσικό, λογικό και ηθικό είναι. Α να σου πω και κάτι μην το ξεχάσω. Ένας καλός, ο καλλίτερος φίλος για όλους μας είναι ο Ιησούς,  ο Χριστός ντε, ο Ναζωραίος από την Γαλιλαία των εθνών.  Ξέρεις εσύ, σίγουρα έχεις ακούσει για Αυτόν. Είναι φίλος για όλα τα γούστα θάλεγα. Σου κάνει τα πιο δύσκολα χατίρια, Θέλει να του κάνεις και εσύ ένα χατήρι, να τον αγαπήσεις περισσότερο από εσένα. Κομμάτια γίνεται γιατί όλους τους έχει φίλους του. Εσύ έγινες ποτέ έτσι για έναν φίλο σου; Όμως φίλε μου, ψάξε και βρες για τη φιλία περισσότερα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου