Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

 ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΧΝΟΎΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΊ.

Επί των χριστιανών τα τελευταία εκατό χρόνια, έπεσε 1 μία θανατηφόρος πανδημία που την λένε ξεχασιά, λησμονιά, άνοια, αμνημοσύνη, που έχει μητέρα την αδιαφορία,  και γιαγιά έχει την  απιστία στο Θεό, κατά τα ανθρώπινα. Αυτή η πανδημία αλλοίωσε την ψυχή, το πνεύμα, την σκέψη, τον νου του ανθρώπου, ας πούμε τον μετάλλαξε κλπ. 

Μία άλλη 2 πανδημία θα αλλοιώσει και θα αλώσει το σώμα του ανθρώπου. Αφού πέτυχε η πρώτη μέθοδος, θα αποτύχει η δεύτερη; Σίγουρα όχι. Πρώτα αλώνεις το πνεύμα του ανθρώπου, και η συνέχεια γίνεται πιο εύκολη. Οι δύο αυτές πανδημίες έχουν οδηγήσει τον άνθρωπο σε αναπηρία, σε αχρηστία, άρα περιττός, άρα για πέταμα.  

Η διπλή αυτή θεραπεία    γίνεται χωρίς κανένα κόστος. Τα φάρμακα είναι πρώτα  θεωρητικά [άκουσμα, σκέψη, παράδειγμα, υπακοή, ταπείνωση κλπ], και δεύτερα πρακτικά, [είναι οι εμπειρίες των ανθρώπων μέσα] από την καθημερινή ζωή, δηλαδή όταν τα παθήματα γίνονται μαθήματα. Ας πάθεις για να μάθεις λένε. 

Μην πεπείθαται    επ' άρχοντας οις ουκ έστι σωτηρία. Μην εμπιστεύεστε και ελπίζεται σε άρχοντες από τους οποίους δεν θα έλθει καμία βοήθεια και τελικά σωτηρία, στα προβλήματα της ζωής. Δεν έχεις ακούσει τους περισσότερους ηγέτες να λέγουν δημόσια ότι, θα συνεργαστούν ακόμα και με το διάβολο!!! για το καλό της πατρίδας; Αν είναι δυνατόν από την συνεργασία με τον διάβολο να προκύψει κάτι καλό για τον άνθρωπο, την πατρίδα και την χριστιανική πίστη. 

Αυτή τη δήλωση την έχουν κάνει και πολιτικοί και ποιμένες, πότε με λόγο και πότε με έργο, επιλεκτικά. Αλλά επιλεκτικά και εσύ το ξεχνάς. Καμία διαφορά δεν υπάρχει, άρχοντες και αρχόμενοι είναι όλοι ίδιοι.

Το άκουσες αλλά το ξέχασες. Ότι λάθος και κακό  κάνει ο συνάνθρωπός σου, μία ζωή  το θυμάσαι, δεν το ξεχνάς και το δημοσιεύεις, ότι λάθος και κακό κάνει στην πατρίδα και στην πίστη ο πολιτικός ηγέτης, ή ο ποιμένας, το ξεχνάς και το σκεπάζεις με διάφορες μεθοδεύσεις, το χειροκροτείς και το εγκρίνεις από πάνω. Δηλαδή επιλεκτικά ή θυμάσαι ή ξεχνάς και αυτο- δικαιολογείσαι. 

Ποιος παππούς και γιαγιά, ή πατέρας και  μητέρα μπορεί να κοιτάξει κατάματα όπως λέμε, τον απόγονό του, ότι έπραξε τον καθήκον του σε  ότι αφορά την πατρίδα και την πίστη και να του πει: παιδί μου χαίρομαι σου αφήνω την πατρίδα και την πίστη που μου παρέδωσαν οι πρόγονοί σου. Μόνο μπορεί να χαρεί για το σπίτι, το αυτοκίνητο, τις καταθέσεις κλπ, που του αφήνει. 

Οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν ως σωτήρες τους άρχοντες που άλλοι τους επέβαλαν, ή μόνοι τους τους επέλεξαν. Πολλές φορές συμφώνησαν μαζί με τους άρχοντες, ελάχιστες φορές αντέδρασαν και αρνήθηκαν τις πολιτικές τους. 

1] Που μας οδήγησαν από την δολοφονία του Ιωάννου Καποδίστρια και ύστερα έως σήμερα; 

2] Οι κηδεμόνες μας [ο ένας μας κάνει πάσα στον άλλον, με το αζημίωτο βέβαια για εκείνον] ανά εποχή είχαν το πρώτο και τον τελευταίο λόγο επί του Ελληνικού έθνους, ακόμη και σήμερα. 

3] Είχαμε από τότε έως σήμερα και αποκλεισμούς και βομβαρδισμούς, κλπ, τώρα οι στόχοι υλοποιούνται με  διπλωματικές και οικονομικές [κάτι σαν βελούδο] απειλές ή μέσω γειτόνων των Τούρκων για παράδειγμα. 

4] Δεν απειλούν αυτοί απ ευθείας αλλά μέσω τρίτων, ώστε αυτοί να δηλώνουν ανεύθυνοι και άγνοια, ώστε εθελοντικά να προσφέρονται για σωτήρες. Στην πραγματικότητα και αποδεδειγμένα δεν μας σώζουν αλλά μας καταστρέφουν. Γίναμε τα χαϊβάνια της Δύσεως, ή της γειτονιάς θα λέγαμε.

5] Αυτά που γνωρίζουμε θα σας τα αναφέρουμε τηλεγραφικά με λίγες λέξεις για να τις θυμάστε φίλοι μου και ερμηνεύστε τα με τις δικές σας γνωστικές και νοητικές ικανότητες.

6]  Δολοφόνησαν τον Ρωσόφιλο [με  τίτλο] Κυβερνήτη [΄Ελληνα στην καταγωγή] Ιωάννη Καποδίστρια, διότι δεν δούλευε για αυτούς, αλλά για την Ελλάδα, οπότε ήταν εμπόδιο στα σχέδιά τους και έπρεπε να φύγει από η μέση. 

7] Μετά  μας έφεραν Βασιλιά όχι ορθόδοξο, όχι Παπικό αλλά προτεστάντη, διότι τότε οι εμπλεκόμενοι κηδεμόνες ήταν, οι μεν Ρώσοι   ορθόδοξοι, οι δε Άγγλοι Αγλικανοί, και οι Γάλλοι Παπικοί. Οπότε ούτε δικός σας, ούτε δικός μας, διά τούτο επέλεξαν έναν ουδέτερο από τον προτεσταντισμό ας πούμε.

8] Περί το 1830 διαίρεσαν την Ελληνορθόδοξη πίστη στα δύο. Ανάγκασαν το «ελεύθερο» Ελληνικό κράτος να αποσχισθεί!!! παράνομα κατά τους Πατέρες των Συνόδων, από το οικουμενικό τότε Πατριαρχείο για 30 χρόνια ως το 1850. 

9]  Έκλεισαν τα εθνικά και ορθόδοξα φυτώρια, περί τα 500 μοναστήρια !!! Σήμερα με ποσοστό 30 % σε αριθμό ενοριών να είναι κλειστές, ενώ το 20% υπολειτουργούν με το μέλλον αβέβαιο. 

Η ας πούμε εκβιομηχάνιση της πατρίδος έκλεισε τις Κοινότητες και τα σχολεία των χωριών.

10] Το 50 % κλήρου και μοναχισμού είναι ανάξιοι και ανίκανοι να φέρουν εις πέρας την αποστολή και την παρακαταθήκη, αντιθέτως όμως  βλάπτουν την ορθόδοξη χριστιανική πίστη  με θεατές τους χριστιανούς. Είσαι και εσύ θεατής στην καταστροφή αυτή;

11] Η Εκκλησία και τα μέλη της έχουν εισάγει το κοσμικό φρόνημα [εκ-κοσμίκευση] στην εκκλησία. Το πάν είναι ο κόσμος=παγκοσμιοποίηση. 

12] Το εθνικό κέντρο εξουσίας της Ελλάδος είναι στη Δύση και εκτελεστές τους γενίτσαρους πολιτικούς, με εμβολιασμένη παιδεία και  καταγωγή. 

13] Η άλωση σε πατρίδα, πίστη, παιδεία, οικογένεια κλπ, γίνεται πάντα με ψήφο και υπογραφή των Ελλήνων!!! Εσύ υπέγραψες;

14] Η άλωση της πίστεως έγινε από [μέσα] τους δήθεν και φαινομενικά στην πλειοψηφία ορθοδόξους [Έλληνες] κληρικούς!!!  και η άλωση του έθνους από τους [επίσης Έλληνες] ηγέτες πολιτικούς. Δηλαδή πολίτες και ορθόδοξοι, Έλληνες και οι δύο συμμετέχουν στην νέα άλωση της Ελλάδος και της ορθοδόξου πίστεως. Είσαι και εσύ συμμέτοχος;

Αυτά τα λίγα φίλε μου, εσύ ανακάτεψέ τα να βρεις και άλλα, μυαλό έχεις, μνήμη έχεις;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου