Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

 ΑΦΈΝΤΕΣ ΆΠΑΝΤΑ ΗΚΟΛΟΎΘΗΣΑΝ ΑΥΤΏ.  Άφησαν τα πάντα ότι είχαν και ακολούθησαν πίσω από τον Χριστόν.

 Τι είπε ο Χριστός στα 2 ζευγάρια αδελφών, τους Ανδρέα Πέτρο το ένα, και Ιωάννη Ιάκωβο το άλλο: ελάτε κοντά σε εμένα και θα σας μάθω να ψαρεύεται ανθρώπους. Τους είπε κάτι το λογικό; όχι, αλλά κάτι το πρωτάκουστο και παράλογο. Δεν ακούστηκε ποτέ ως τότε στον κόσμο να ψαρεύεις ανθρώπους. Αυτό που εκφράζουμε σήμερα το:  θα τον ψαρέψω, ψάρωσε ο άλλος, κλπ, είναι κατοπινά εφευρήματα.  Μόνο για ψάρια στην θάλασσα ξέρανε οι άνθρωποι. 

Στην θάλασσας στο επάγγελμα, οι 4 μαθητές ήταν άριστοι ψαράδες. Στη θάλασσα της στεριάς ήταν; Σίγουρα όχι, γιατί η στεριά δεν έχει ψάρια. Και όμως έχει. Δεν σκέφτηκαν οι μαθητές και να πούνε: καλά τι μας είπε ο δάσκαλος, [είχαν πολλά ακούσει για τον Ιησού από την Ναζαρέτ], που ακούστηκε να ψαρεύουμε ανθρώπους κλπ, που θα είχαν και δίκαιο να γελάσουν ακόμη και δικαίως να απορρίψουν την πρόταση αυτή. Και όμως, αμέσως την ίδια στιγμή, χωρίς να συμβουλευτούν ή να ενημερώσουν τους δικούς τους, άφησαν οικογένεια και γονείς χωρίς καμία αμφιβολία και ακολούθησαν τον Ιησού στο άγνωστο. 

Εμάς σήμερα η Εκκλησία δεν μας ζητάει να αφήσουμε όλα αυτά που άφησαν οι 4 πρώτοι μαθητές του Κυρίου, αλλά μας ζητά να αφήσουμε τις αμαρτίες μας οι οποίες  μας βλάπτουν ψυχικά. 

Να αφήσουμε αν είναι δυνατόν τα πάθη της ατιμίας, που μας οδηγούν στην κόλαση πρώτα της ζωής ετούτης, και ύστερα της άλλης, να αφήσουμε τις κακές συνήθειες, τα ελαττώματά μας, τα χούγια μας, τις ιδιοτροπίες μας,  τις ιδιορρυθμίες τις εποχής που έχουν επιδράσει στην ψυχολογία και στον τρόπο της ζωής μας. Ένα Ένα τα αποκτήσαμε, ένα ένα να τα πετάξουμε από πάνω μας, εύκολο είναι, δεν πληρώνεις τίποτε.

Αποκτήσαμε πολλά φορτία στη ζωή που είναι βάρος, το οποίο φθείρει   γενικά τον άνθρωπο. Ευκαιρία είναι να αφήσουμε τον παλιό κακό εαυτό μας και να είσαι σίγουρος ότι θα ξαλαφρώσεις και θα απαλλαγείς αδελφέ από το βάρος που δεν μπορείς να κουβαλήσεις. 

Να πεις φτάνει πια δεν πάει άλλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου