Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

 ΠΝΕΥΜΑ  ΑΓΙΟΝ. 

Ημέρα και εβδομάδα φωτισμού η Πεντηκοστή.

Ο Θεός είναι Τρισυπόστατος - τρεις υποστάσεις τρία πρόσωπα - ένας Θεός. Φως ο πατήρ, φως ο λόγος=Υιός, φως το  Άγιο Πνεύμα, ένα φως. Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα ένα είναι.

Προφητευμένος ο Υιός = Λόγος, προφητευμένο και το Άγιο Πνεύμα.  Προφητείες για τον Υιό. Ησαΐας. Προφητείες για το Άγιο Πνεύμα. Ιωήλ.  Ο Λόγος = Χριστός ήλθε ως ορατός, σε ειδικές περιπτώσεις ήταν αόρατος, πχ, όταν στο χωριό του προσπάθησαν να το δολοφονήσουν.   Πηγή ο Πατέρας, διάδοχος του Πατέρα ο Υιός, διάδοχος του Υιού είναι το Άγιο Πνεύμα, διάδοχος του Τρισυποστάτου Θεού στον κόσμο, είναι οι Απόστολοι. Διάδοχος των Αποστόλων οι χειροτονούμενοι  κληρικοί, = όχι ένας κληρικός αλλά η Σύνοδος.  Όπου είναι συναγμένοι  2 και 3 και περισσότεροι στο δικό μου όνομα,  εκεί ανάμεσα είμαι και εγώ, λέγει ο Χριστός, εκεί όμως που είναι 1 ένας, εγώ δεν είμαι μαζί του-δίπλα του. 

Οι έχοντες κληρικοί Πνεύμα Άγιο, ως διάδοχοι των Αποστόλων, διά της χειροτονίας, μεταδίδουν και αυτοί Πνεύμα Άγιο στους διαδόχους των, χειροτονούντες αυτούς. 

Οι παπικοί διάδοχο των Αποστόλων έχουν  τον Πέτρο και διάδοχο του Πέτρου τον κάθε  Πάπα  Ρώμης τον 1 ένα χωρίς Σύνοδο 2, 3, και περισσοτέρων. Επίσης οι παπικοί θεωρούν   τον Πάπα Ρώμης ως ισότιμο, ομότιμο, ομόλογο, κλπ του  Πέτρου, άρα διάδοχο του Χριστού. Έτσι ονομάζουν τον Πάπα Ρώμης διάδοχο του Χριστού και αντιπρόσωπο, αντί του Χριστού  ως αόρατον,  έχουν τον ορατό άνθρωπο Πάπα.

Το Άγιο Πνεύμα ήλθε ορατά, Παραμένει στον κόσμο αόρατο.  Τον Υιό που ήλθε ορατώς μερικώς τον δέχτηκαν οι άνθρωποι, σήμερα σταδιακά τον αποδομούν. Το Άγιο Πνεύμα που εμφανίστηκε ορατά σε στιγμές, μόνιμα όμως παραμένει αόρατο, δεν το δέχτηκαν σχεδόν καθόλου οι άνθρωποι. Δεν το θεωρούν πρόσωπο. Δεν προσεύχεται κανένας σχεδόν χριστιανός στο Άγιο Πνεύμα ως πρόσωπο. Απευθύνονται στον Κύριο, στην Παναγία, σε Αγίους κλπ, αλλά ποτέ στο Άγιο Πνεύμα, παρά μόνο οι χαριτωμένοι και οι οι φωτισμένοι. Λάβετε Πνεύμα Άγιο είπε ο Κύριος. Από εμάς απομένει πως θα  αξιοποιήσουμε και πως θα χειριστούμε αυτό που λάβαμε στην Βάπτιση.

Απών το Άγιο Πνεύμα στην Βαβέλ, από ασυνεννοησία και διαφωνία, [τι τους όμως τους οδήγησε στην ασυνεννοησία και διαφωνία;] διαιρέθηκαν οι άνθρωποι.Το κάθε δαιμονικό πνεύμα πήρε τα άτομα ή τις ομάδες [όπως συμβαίνει και σήμερα στην εκκλησία] και ακολούθησαν το δρόμο τους. 

Απών τότε το Άγιο Πνεύμα, ας πούμε ότι τότε εύκολα πλανήθηκαν οι άνθρωποι, σήμερα  όμως που είναι αοράτως παρών  στον κόσμο, διατί να είναι διηρημένος ο άνθρωπος ως άτομο, ως κοινωνία  και ως κόσμος; 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου