Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΑΠΑΤΗ, Η «ΑΡΕΤΗ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ


  
  ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΡΕΤΗ.
 
 Η απάτη είναι η πιο δόλια, πανούργα και υποκριτική συμπεριφορά του ανθρώπου και έχει τις ρίζες της στην από αρχής εμφάνιση του ανθρώπου επί της γης για εμάς τους χριστιανούς. Τι είπε, τι πρότεινε, ο απατεώνας διάβολος στους πρωτόπλαστους; εγώ δεν έχω καμία ανάγκη, χάριν εσάς έρχομαι, για το δικό σας καλό, σαν να λέγαμε με σύγχρονα λόγια, [Παλαιά Διαθήκη κεφ, 3 στ, 1-3] «Α όλα κι όλα κυρία Εύα, τι έμαθα; Αυτό δεν το περίμενα από το Θεό, μα καλά στα αλήθεια σας είπε να μην φάτε; (δείχνοντας το ενδιαφέρον του δήθεν) από όλα τα δένδρα του παραδείσου; Είμαστε καλά;» Τον πήρε ο πόνος τον Διάβολο δήθεν (τάχα μου τάχα μου),  για τους ανθρώπους και έτρεξε απρόσκλητος να συμπαρασταθεί στη στεναχώρια τους που δεν είχαν. Και εκείνη απάντησε: Δεν μας είπε ακριβώς έτσι, αλλά μπορούμε να φάμε από όλα τα άλλα, εκτός από ένα, εκείνο ούτε να το πλησιάσουμε, ούτε να το αγγίξουμε, ούτε στον ίσκιο του να καθίσουμε, γιατί θα πεθάνουμε (άγνωστη λέξη για την Εύα ο θάνατος έως τότε). Η απάτη ενεργοποιείται για πρώτη φορά στον κόσμο έτσι απλά με πρώτο θύμα την Εύα και τον Αδάμ.  
   Στην πορεία της ιστορίας του ανθρώπου η απάτη με το χρόνο εξειδικεύεται. Ο κάθε λαός στην ιστορία του έχει τις δικές του απάτες. Η απάτη χωρίς υπόσχεση δεν στηρίζεται. Πολλές φορές απατήθηκαν οι Έλληνες στην ιστορία τους από τους δήθεν φιλέλληνες ή συμμάχους, ακόμη και σήμερα απατημένοι είμαστε.  Σήμερα είναι πολύ προχωρημένη η απάτη, έχει γίνει επιστήμη, και εκφράζεται με πολλές μεθόδους και μορφές παντού. Ιστορικά έχουμε πολλές καταχωρημένες απάτες οι οποίες χαρακτηρίζονταν με αρνητικό βαθμό. Εκείνος που δρομολογεί την απάτη, η Ελληνική γλώσσα τον αποκαλεί απατεώνα. Και ποιος από τους ανθρώπους είναι άπειρος ενεργητικής ή παθητικής απατεωνιάς; Ο άνθρωπος όλος εν τω πονηρώ κείται, είπεν ο Κύριος. Η πονηριά δημιουργεί  και ενεργοποιεί την απάτη.
   Γνωρίζουμε για εθνικές και κοινωνικές απάτες, για οικονομικές, για ηθικές, για πολιτικές, για νομικές, για θρησκευτικές, για πολεμικές, για εμπορικές, για επιστημονικές, για προγραμματισμένες απάτες, ακόμη και για απάτες στις καθημερινές σχέσεις των ανθρώπων. Με την τέχνη της απάτης, ο ένας πάντα κερδίζει και ο άλλος πάντα χάνει.
   Η όποια προτεινόμενη απάτη έρχεται με το κάλυμμα και την μορφή (υποκριτικά) του δικαίου, του ηθικού, της προστασίας, της ασφάλειας, της υπόσχεσης, της βοήθειας, της στήριξης, της αλήθειας. Κανένας δεν έρχεται ποτέ να σου δώσει χωρίς να πάρει αυτό που θέλει, το οποίο εσύ δεν ξέρεις.
   Απάτη (λίγες, από τις πολλές άγνωστες) για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, για τους πολέμους στην Αφρική, για τον πόλεμο Περσίας-Ιράκ, για την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1990, για το ψεύτικο υπέρ-όπλο του Σαντάμ Χουσεΐν του 2000, για τον  Καντάφι στη Λιβύη του 2005, για το ισλαμικό κράτος του 2010, καθώς επίσης απάτες για το πέρασμα του Κομμουνισμού,  του Καπιταλισμού, του μεταναστευτικού, απάτες για τις όποιες διεθνείς συμφωνίες, το δημοψήφισμα στην πατρίδα μας το έτος 2016,  την συμφωνία Πρεσπών το 2017, για την Μακεδονία, τις απάτες για τις κατασκευασμένες ασθένειες στα εργαστήρια και άλλες πολλές. Απάτες που τις έζησαν δυστυχώς οι άνθρωποι, (κάποιοι τις κατάλαβαν και κάποιοι όχι), αλλά τις ξέχασαν, μα ούτε και διδάχτηκαν από τις εμπειρίες αυτές. Οι σατανιστές έχουν φτιάξει μία μεγάλη κομπολόγα 200-300 χάντρες [όσα περίπου είναι τα κράτη στον κόσμο] και την παίζουν, όπως αυτοί θέλουν και όσο θέλουν. Η προπαγάνδα υπέρ του φόβου του θανάτου, δημιουργεί φοβικούς ανθρώπους. Ο άνθρωπος ο άπιστος και χωρίς Χριστό προ του θανάτου τρομάζει και αυτός που τον τρομάζει τον λένε τρομοκράτη. Έλεγαν οι πρόγονοί μας: οι κλέφτες μία ημέρα δεν θα είναι στις σπηλιές, αλλά θα είναι στην πόλη και στα γραφεία.
   Τις ημέρες ετούτες ζούμε την απάτη της βαπτισμένης πανδημίας του κορωνοϊού ως αρχή για την προγραμματισμένη και αναμενόμενη απειλή αφανισμού  του κόσμου. Η μόνη απειλή για τον κόσμο είναι η αμαρτία. το μόνο φάρμακο ή και εγγυημένο  εμβόλιο είναι η μετάνοια και η επιστροφή στη πηγή που είναι ο Χριστός. Χάριν της απειλής αφανισμού και του φόβου του θανάτου μας υπόσχονται μακροημέρευση. Κόπτονται οι άνθρωποι για εμάς τους όχλους. Στην Ε, Ε, συνεδριάζουν νυχθημερόν δήθεν για το καλό των λαών!     Εκείνα που θα έπρεπε να σμικρύνουν οι «προστάτες» μας τα μεγεθύνουν, και εκείνα που θα έπρεπε να τα μεγεθύνουν, τα σμικρύνουν. Οι κρατούντες, ιδίως οι ποιμένες,   ενδιαφέρονται και αγρυπνούν τάχα για τους πολίτες, για μας τα παιδιά τους και τα «τέκνα εν Κυρίω αγαπητά» ως λέγουν οι ποιμένες στις εορταστικές εγκυκλίους. Το φετινό  Πάσχα πως θα αποκαλέσουν τους πιστούς; Στα έγγραφα και στα  λόγια δηλώνουν οι ποιμένες την συμπόρευση με την πολιτεία. Το ίδιο προτείνουν και στους χριστιανούς. Δουλικοί εκείνοι, δουλικούς θέλουν και τους χριστιανούς.   Από αγάπη για ότι κοσμικό και χάριν κάποιων αλλόπιστων ηγετών πολιτικών θα θυσιάσουν πάλι το Χριστό, οι «εις τόπον και τύπον Χριστού». Θέλουν και το λαό συμμέτοχο στο μεγάλο έγκλημα, έτσι πιστεύουν ότι θα ελαφρύνουν την θέση τους.  Η εκκλησία έγινε και αυτή συγκεντρωτική ως εξουσία εισερχόμενη στον ρυθμό της πολιτείας με τα τηλεοπτικά διαγγέλματα. Η προσωπική κοινωνία με τον Θεό προσαρμόζεται σιγά – σιγά στα νέα δεδομένα και πρότυπα της νέας εποχής. ΝΑΙ θέλουνε να πιστέψουμε και να υπακούσουμε σε μία «αξιόπιστη»  πολιτεία και σε μία «αξιόπιστη»  εκκλησία. Γνωρίζουμε όμως πως η εκκλησία από πλευράς ανθρωπίνου δυναμικού είναι υπηρεσία = υπηρέτρια μισθωμένη, [άρα και εξαρτώμενη] από την πολιτεία.   Πόσο όμως εγγύηση παρέχουν  στο λαό, αυτοί οι δυο βασικοί  θεσμοί του Έθνους μας πολιτεία και εκκλησία; Η στατιστική έρευνα κατέγραψε ότι 70% δεν εμπιστεύεται τις δύο αυτές εξουσίες.  Πόσο υπερασπίστηκαν, προστάτεψαν και αναβάθμισαν τον Ελληνισμό και την ορθοδοξία μας οι δύο αυτοί θεσμοί; Τα τελευταία 100 χρόνια ιστορικά αν το ψάξει κάποιος θα βρει και στους δύο θεσμούς μόνο μελανές σελίδες [εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων] για να μην πω κάτι βαρύτερο.  
    Απειλή πλέον για τον άνθρωπο είναι ο ίδιος ο συν-άνθρωπος, αφού με την τηλεοπτική προπαγάνδα   μας έπεισαν να τον αποφεύγουμε. Όσο ο  Χριστός προσεύχονταν να γίνουν οι άνθρωποι ένα, τόσο ο διάβολος προσπαθεί ο ένας να γίνουν δύο ή και τρεις. Η σχέση του χριστιανού με τον Χριστό έχει ποινικοποιηθεί ήδη. Η όποια σχέση με τον σατανά έχει άσυλο και επιβραβεύεται.  Ένα θέλει ο Θεός να γίνει το ανδρόγυνο, στα δύο και στα τρία το θέλει ο διάβολος με την χρήση της απάτης. Μονιασμένα θέλει τα αδέλφια, τους συγγενείς, τους γειτόνους, τους χωριανούς, τα έθνη, και τον κόσμον όλον.  Εχθρός ο συνάνθρωπος, και θύμα πάλι ο άνθρωπος. Το δένδρο, ή το ζώο είναι φίλος σου, ακίνδυνος για σένα, ενώ ο συν-άνθρωπος σου μπορεί να μην είναι, γι’ αυτό φυλάξου από αυτόν. Μην κοινωνείς - συναναστρέφεσαι με τα παιδιά σου, με τους γονείς σου, με τους δικούς σου ανθρώπους, διότι (με την υποψία) αν είσαι εσύ φορέας, για το καλό τους να τους διώχνεις, αν ίσως (με την υποψία) οι άλλοι είναι φορείς να τους διώχνεις και πάλι, τάχα  για το καλό τους. Το γνωστό «διαίρει και βασίλευε» κάτι λέγει στους έχοντες στοιχειώδη γνώση. Μη φοβάσαι (μας λέγει) το κάθε καθεστώς, αυτό (δηλ. το καθεστώς-κράτος) είναι φίλος σου, ας σε βιάζει, ας σε απομονώνει, ας σε κατέστησε έγκλειστο στο δικό σου σπίτι, ας σε ταλαιπωρεί, ας σε οδηγεί στην καταστροφή κλπ, είναι για το καλό σου, κάνε υπακοή, υπομονή, συμφώνησε και υπέγραψε. Η κυβέρνηση ξέρει τι σου λέγει, έχε εμπιστοσύνη. Για το καλό σου γίνονται όλα. Εσύ ας μην ξέρεις, ξέρει η κυβέρνηση, πριν από εσένα για εσένα. Εσύ θα λέγεις πάντα και πρόθυμα «ναι», μα και όχι να πεις θα είναι σαν να λέγεις ναι. Στον αιώνα τον απατεώνα αφέθηκαν [εμπιστεύθηκαν] οι όχλοι των εθνών, στον Θεό δεν αφήνονται [εμπιστεύονται] οι άνθρωποι, ούτε οι χριστιανοί με 2000 χρόνια ιστορικών γεγονότων. 
    Πρέπει (προκειμένου να αφανισθεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της γης) οι δύο άνθρωποι να γίνουν ένας, οι πέντε να γίνουν ένας, οι 100 να γίνουν ένας οι 1000 ένας και πάει λέγοντας. Έπεισαν τον κόσμο ότι κινδυνεύει, ενώ αυτοί με το πρόσχημα ότι δήθεν κόπτονται για εμάς και μας αγαπάνε, θα μας σώσουν δαπανώντας όλο τον πλούτο των  οικονομικών αποθεμάτων ιδιωτικών και εθνικών. Μακάρι να μην επαληθευτούν τα λεγόμενα.
    Στην ουσία είναι δοκιμές νέων όπλων μαζικής καταστροφής του ανθρώπινου είδους, όχι της θάλασσας, του ουρανού ή της φύσης γενικότερα και ειδικότερα, αλλά της ανθρώπινης ζωής. Από τον θάνατο των αερίων περάσαμε στον θάνατο των εμβολίων.  Η επόμενη δοκιμή θα είναι οπωσδήποτε σε πιο ισχυρή δόση. Μα και αν τους ξεφύγει κάτι παραπάνω από τη δόση τι μπορεί να συμβεί; Το απρόβλεπτο και το μη ελεγχόμενο. Οι λαοί που υποβιβάστηκαν σε όχλο και αγέλη, είναι πάντα και μόνιμα απατημένοι, οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια και μάλλον σε συνέχεια σαν τα τηλεοπτικά σίριαλ στην τηλεόραση. Η μπόρα θα περάσει μόνο, Θεού παρεμβαίνοντος. Τότε θα αποκαλυφθούν πολλά από των καρδιών των κατεχόντων τις εξουσίες των Εθνών. Είμαστε σε αναμονή και αγωνία με πίστη στο Θεό.  
   Η απάτη λειτουργεί παντού. Στην προώθηση πολιτικών ιδεολογιών, στις εκλογικές αναμετρήσεις, στα ποσοστά των κομμάτων, στις επιστήμες, στην πληροφόρηση, στις συμφωνίες, στις συζυγικές σχέσεις, στους συνεταίρους και συνεταιρισμούς, στις πολυεθνικές, στις αγορές και πωλήσεις, στην ιατρική, στις συγγραφές βιβλίων, στις τιμές αγαθών, στη θάλασσα, στον αέρα, στον αθλητισμό, στη διπλωματία, στη δικαιοσύνη,  στη μέτρηση, στη ζυγαριά, στη φωτογραφία, στις ειδήσεις,  στην θρησκεία, στο θάνατο, όποια πέτρα και να σηκώσεις απάτη θα έβρης από κάτω.
   Βοηθητικά μέσα εφαρμογής-εργαλεία της απάτης είναι η γλώσσα και ο χειρισμός αυτής, η υποκρισία, η πονηριά, το ψέμα, η προπαγάνδα, η διαφήμιση, τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που έχουν κουράσει τον πολίτη, μέχρις σημείου να αντιπαθεί την δήθεν πληροφόρηση, η υπόσχεση, η τάχα δέσμευση για την αλήθεια, η ειλικρίνεια της στιγμής για αυριανή απάτη διαρκείας. Τα ψυχικά σύνδρομα όλο και αυξάνουν.  Απάτη είναι η φωτογραφία, άλλο σου δείχνει και άλλο τελικά ήταν. Και ποιος τα κινεί και τα λειτουργεί και βοηθάει σε όλα αυτά αδελφοί μου; Ο διάβολος. Αυτός κρύβεται πίσω από κάθε απάτη. Έχει εμπειρία χιλιάδων ετών πάνω στην απάτη. Γιατί; Γιατί απλά θέλει την καταστροφή του τελειοτέρου δημιουργήματος του Θεού, που είναι ο άνθρωπος.
   Κίνητρα τώρα της απάτης είναι η φιλαργυρία-ειδωλολατρεία, το κτητικό-συμφέρον, η φιλοδοξία, η φιλία με τις ηδονές και απολαύσεις, το μίσος, η εκδίκηση, η επιθυμία για καταστροφή του ανθρώπου, η επιβίωση εις βάρος του άλλου (ο θάνατός σου η ζωή μου), ο έλεγχος του ανθρώπου, η εκμετάλλευση του ανθρώπου, η παραμονή του ανθρώπου στην άγνοια, η παρεμπόδιση σωτηρίας της ψυχής του ανθρώπου και συνάντησής της με τον Θεό (πνευματική απάτη) και πολλά ακόμα. Ποίοι έχουν  αυτά τα κίνητρα και μεθοδεύουν τις απάτες αδελφοί μου; Οι άνθρωποι βέβαια. Μόνο οι άνθρωποι; Και κάποιος άλλος, δηλαδή ο σατανάς που καταλαμβάνει πρώτα την ψυχή του ανθρώπου, που δεύτερον ενεργοποιεί τα μέλη του σώματος του ανθρώπου. Βλέπετε σήμερα πως οι ορθόδοξοι πολεμούν την ορθόδοξη πίστη, ηγέτες λαϊκοί και ποιμένες κληρικοί.  Από κοντά ακολουθεί ο τυφλός ορθόδοξος  Ελληνικός όχλος.
   Οι Έλληνες και ορθόδοξοι χριστιανοί [δηλαδή το υπόλοιπο αυτών] αισθάνονται εξαπατημένοι, διότι οι θεσμοί με τους ηγετίσκους που κατέχουν την εξουσία, [διότι δεν είναι εκλεγμένοι αλλά εμφυτευμένοι] και με την ανοχή των Ελλήνων βέβαια, βαδίζουν  αμφότεροι σε προδοτικές συμφωνίες για την πατρίδα και την πίστη, σαν σε μειοδοτική δημοπρασία, με διαδοχικούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, με την αρχή της απάτης. Η απάτη η σημερινή σε παγιδεύει, σε δεσμεύει, σε εγκλωβίζει σε αυριανή απάτη, σε μεθαυριανή, η πρώτη σε δεύτερη, η δεύτερη σε τρίτη, η τρίτη σε τέταρτη, κ.ο.κ. χωρίς να μπορείς κάποτε (αν το καταλάβεις) να θέσεις έλεγχο στο περί απάτης πρόβλημα.  

Απρίλιος έως Δεκέμβριος του 2020.              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου