Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Η' ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ.

   Παρακαλώ δε υμάς, αδελφοί, διά του ονόματος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ίνα το αυτό λέγητε πάντες, και μη η εν υμίν σχίσματα, ήτε δε κατηρτισμένοι εν τω αυτώ νοί και εν τη αυτή γνώμη.  Α' Κορινθίους,  Α' κεφ, στίχος 10. 

  Λέγει ο Παύλος: Σας παρακαλώ αδέλφια μου χριστιανοί εσείς  που είστε κάτοικοι της Κορίνθου, διά το [στο] όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού [που εκείνος σταυρώθηκε για εμάς όλους και κανείς άλλος] στα περί της πίστεως τα οποία  σας δίδαξα, [εγώ αυτόν άκουσα, και ότι άκουσα από εκείνον, αυτά και σας μεταφέρω]να μην υπάρχουν μεταξύ σας διαφορετικές σκέψεις, ιδέες, απόψεις, επιθυμίες και γνώμες που δημιουργούν και φέρνουν αντιπαλότητες, απομάκρυνση και έχθρα και διαιρέσεις μεταξύ σας κλπ, αλλά να είστε ενωμένοι όλοι με το ίδιο φρόνημα [εγώ τα ίδια είπα σε όλους εσάς] στην πίστη, και να έχετε την ίδια ακοή, την ίδια γνώμη, τις ίδιες επιλογές, και τις ίδιες αποφάσεις, ώστε να πορεύεστε όλοι μαζί σαν ένας, και όχι χωριστά ο ένας από τον άλλον. 

   Εμείς οι ορθόδοξοι και αποτειχισμένοι κληρικοί και λαϊκοί ΕΝΑ Χριστό, ΕΝΑ Κύριο έχουμε, ΜΙΑ πίστη, ΜΙΑ Εκκλησία, ΈΝΑ Ευαγγέλιο διαβάζουμε, στην ίδια διάλεκτο-γλώσσα, τα ίδια λόγια λέγει σε όλους μας, εμείς όμως ακούμε διαφορετικά, άλλα ο ένας, άλλα ο άλλος. Στην Πεντηκοστή άκουγαν τα ίδια σε 18 περίπου γλώσσες-διαλέκτους και συμφωνούσαν. Εμείς σε μία γλώσσα-διάλεκτο διαβάζουμε και ακούμε, αλλά από την άλλη πολλές γνώμες, διαιρέσεις  κλπ. Μοναδικό ιστορικό φαινόμενο. 

   Ο Παύλος τα ίδια γράφει προς όλους, γραπτά και προφορικά, άρα πρέπει να έχουμε την ίδια σκέψη, τον ίδιο πόθο, την ίδια γνώμη, την ίδια επιλογή να έχουμε και την ίδια απόφαση να παίρνουμε και τον ίδιο δρόμο να πορευόμαστε. Και όμως εμείς ο κάθε ένας ακολουθεί το δικό του δρόμο. 

   Επαληθεύσαμε τον φόβο του Αποστόλου Παύλου αδελφοί μου χριστιανοί. ΑΜΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου