Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΕΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΈΣ ΕΥΧΕΣ στις ΣΧΕΣΕΙΣ των ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

    Οι χριστιανικές ευχές μεταξύ χριστιανών έχουν αντικατασταθεί με ευχές κοσμικού φρονήματος.

   Την περίοδο του ΔεκαπεντΑυγούστου ακούμε τον κοσμικό χαιρετισμό ή την ευχή καλή Παναγιά.  Αυτό υποβαθμίζει το πνευματικό μέγεθος της κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

   Φαίνονται γλυκιές κουβέντες που βγαίνουν από πικρή γλώσσα και από αμαρτωλά μέλη του σώματος των χριστιανών.

   Την περίοδο του Πάσχα [Ανάσταση έως την Τετάρτη,  την Απόδοση της Αναστάσεως] οι χριστιανοί  αναφέρουν τον γνωστό χαιρετισμό, Χριστός Ανέστη, με ανταπάντηση Αληθώς Ανέστη μόνο για μία ημέρα,  ενώ τις υπόλοιπες 39 ημέρες επιστρέφουν στο, καλή ημέρα-καλημέρα κλπ. 

   Μέγας αριθμός Ελλήνων Χριστιανών  σε καθημερινούς χαιρετισμούς, βεβαιώσεις κλπ, αντικατέστησαν  τις Ελληνικές λέξεις με Αγγλικές ή Γαλλικές ως επί το πλείστον, όπως: οκέϊ, σόρι, γιες, θεγκ γιου, μερσί, κλπ, καθώς και κάποιες Ελληνικές λέξεις όπως: ρε, και άλλες ανηθίκου νοήματος κλπ.  

   Αναφέρουν [βεβαιωτικά] επίσης οι Χριστιανοί συχνά: ο καλός Θεός. Χρειάζεται από τον καθένα από εμάς ότι ο Θεός είναι καλός; Μα και αν από την μία, ο Θεός είναι καλός, από την άλλη,  πόσο εμείς είμαστε καλοί;

   Άλλο επίσης: ο Θεός είναι αγάπη, βεβαίως το έχει αποδείξει ότι είναι αγάπη, εμείς πόσο αγάπη έχουμε και πόση από αυτήν διαθέτουμε; 

   Εσύ αδελφέ από τα παραπάνω και προχώρα πιο πέρα για να καταλάβεις περισσότερα.  ΑΜΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου