Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Η ΕΛΛΆΣ ΕΊΝΑΙ ΚΡΆΤΟΣ ΕΛΛΕΎΘΕΡΟ; ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΎΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ;

    ΌΛΟΣ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΤΑ ΈΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΟΥΣ ΈΛΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΌ και τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΌ.

   Όταν αναφερόμαστε στις δύο αυτές αξίες  τονίζουμε [ειδικά και γενικά] την Αρετή με την οποία εκφράζεται και ο Ελληνισμός και ο χριστιανισμός. Το κάτι άλλο είναι πλαστό, νοθευμένο, μολυσμένο κλπ.

   Μέσα σε 3 χιλιάδες χρόνια οι λαοί τρέχουν να βρούνε κάτι καλλίτερο. 

   Σε όλη τη γη υπάρχουν και θάλασσες και βουνά και στεριές και πλούτος και βλάστηση για να υπάρχει αυτάρκεια αγαθών ζήση η ανθρωπότητα. 

   Δυστυχώς  ιστορικά παρατηρούμε ότι και από τα 4 σημεία του ορίζοντα και στόχο την ΕΛΛΆΔΑ είναι στραμμένος όλος ο κόσμος. ΕΛΛΑΔΑ εννοούμε ειδικά και γενικά. Ειδικά είναι ο γνωστός γεωγραφικός χώρος, Γενικά είναι ο πολιτισμός της που ξαπλώθηκε στην Ευρώπη και όχι μόνο. Η ΕΛΛΑΔΑ αλώθηκε 1 από Δυτικά, 2 από Ανατολικά, 3 από Βορά και στα χρόνια ετούτα 4 από Νότο. Τόσο αχάριστος είναι ο άνθρωπος; Μάλλον.

   Η θάλασσα είναι παντού η ίδια, με αλμυρό νερό και κύματα, τα βουνά τα ίδια, με πέτρες χώμα και δένδρα, ο άνεμος [ζεστός ή κρύος] παντού ο ίδιος, ο ήλιος και αυτός ένας είναι και ο ίδιος, τα δένδρα και τα χορτάρια στη φύση, παντού πράσινα είναι και ίδιο χρώμα έχουν, τα λουλούδια και οι μυρωδιές ίδιες, οι άνθρωποι άνδρες ή γυναίκες παντού με δύο πόδια και δύο χέρια είναι και ίδιοι  κλπ. 

   Η απορία και το ερώτημα είναι: Τι στο καλό έχει η ΕΛΛΆΔΑ περισσότερο από τα άλλα γεωγραφικά μέρη του κόσμου; 

Θα συνεχίσουμε. Περιμένουμε και την γνώμη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου