Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

    Εδώ και 16 μήνες ο κόσμος διέρχεται ίσως την πιο φοβερή δοκιμασία ισότιμη ας πούμε με άλλες που πέρασε κατά το παρελθόν, όπως είναι η γρίπη του λεγόμενου κορωνοϊού. Η κάθε δοκιμασία ή το πρόβλημα όπως το λέγουν οι άνθρωποι σήμερα είναι πρόκληση για προβληματισμό. Είναι επίδραση για αντίδραση, είναι ταρακούνημα για ξύπνημα - αφύπνηση,  συναίσθηση, αξιολόγηση, σκεπτικισμό, επιλογή, και απόφαση για επιδιωκόμενο και στοχευμένο αποτέλεσμα. Το πρόβλημα δεν είναι συμβιβασμός και αποδοχή αλλά επιδιωκόμενη λύση. Αν δεν υπάρξει προβληματισμός θα υπάρξει κάτι άλλο δηλαδή συμβιβασμός, αποδοχή, υποδούλωση, δηλαδή εθελοντική δουλικότητα. Κατά όπως φανερώνουν τα διαδραματιζόμενα στην πατρίδα μας περί αυτού πρόκειται. Το πρόβλημα αυτό από βιολογικό πέρασε από τους σατανιστές στο ηθικό και στο μεταφυσικό. Οι Σατανιστές μεταφέρουν ή μάλλον μεταλλάσσουν τις λύσεις, ή προς το εύκολο ή προς το δύσκολο. Επειδή ο σύγχρονος άνθρωπος σε ότι αφορά τον χριστιανό, έγινε σε μεγάλο βαθμό εύκολος,  προτιμά πάντα τα εύκολα στη ζωή του, οπότε η λύση ήταν στα μέτρα του. Εσωτερικά θα το ήθελε, [βολεύτηκαν νόμιμα θα λέγαμε] αλλά μια και του το πρότειναν το αποδέχθηκε αμέσως η πλειοψηφία των χριστιανών. 

   Ας πάρουμε την Ανάσταση. Το πρόβλημα της Αναστάσεως ήταν λυμένο από αρχής του χριστιανισμού. Με λίγες λέξεις η Ανάσταση του Χριστού συνέβη αργά μετά μέσα της νύχτας. Αυτό βρήκε σύμφωνους τους Αποστόλους, τους Πατέρες και καθιερώθηκε διά της Παράδοσης έως τα χρόνια των παγκοσμίων πολέμων. Μετά το κατέστησαν πρόβλημα, και σαν πρόβλημα ήθελε την λύση του. Προτάθηκε ως λύση μετά τις καταστροφές των πολέμων ως αναγκαία η μεταφορά της Αναστάσεως  η ώρα 12 του ωρολογιού [της νύχτας] η οποία δεν είναι το μέσον της νύχτας. Κάποιοι αντέδρασαν, διεφώνησαν. Η ύπαιθρος στην πλειοψηφία τηρούσε την Παράδοση για κάποια χρόνια αργότερα. Μετά τον οικονομικό πόλεμο και την καταστροφή που επέφερε ο κορωνοϊός προτάθηκε ως η μόνη λύση η απαγόρευση του εκκλησιασμού στους ναούς και η εκ νέου μετάθεση του χρόνου της Αναστάσεως προς το γρηγορότερο  του χρόνου και της ώρας, εις την πρώτην ώραν της νύχτας για το 2021, του χρόνου είναι άγνωστο τη λύση θα προτείνουν. Κάποιοι πάλι [1 ,2, επίσκοποι και κάποιοι ιερείς] αντέδρασαν και διεφώνησαν.  Η κάθε εκκλησία όσους αντιδρούν, διαφωνούν και αντιστέκονται στις παράνομες λύσεις των ηγετών ποιμένων, για τα μάτια του κόσμου τους εκλέγει μεν επισκόπους ή ιερείς και τους δείχνε ανοχή για χάρη τους ,και τους εξαποστέλλει   κατά το λαϊκό, πίσω από τον ήλιο, μακριά από τα κέντρα, όπως τον μακαρίτη  Φλωρίνης Αυγουστίνο καθώς και άλλους. Η δε άλλως αν υπερβούν τα όρια του ποιμένα τους, τους αφορίζει, και τους καθαιρεί νόμιμα και με την βοήθεια των επίλεγμένων  [από αυτούς] Κανόνων της Εκκλησίας!!!

   Οι όποιες αντιδράσεις στην κάθε  δραστική και προτεινόμενη λύση των κρατούντων έχουν βάση, έχουν δίκαιο, [με στόχο και σκοπό να διατηρηθούν ή και να επιβληθούν]  αλλά αυτό ως φαίνεται θα είναι μόνο λεκτικό, των τύπων, εξωτερικά ας στηρίζεται  σε  τεκμηριωμένη, δικαιολογημένη άποψη, θέση και επιλογή. Μάλλον δεν ωφελεί αλλά θόρυβος γίνεται κατά το λεγόμενο, διότι οι αντιδράσαντες περί την ώρα της Αναστάσεως είναι στο χώρο, στο κλίμα, στο πνεύμα και την κατοχή της  προϊσταμένης αρχής που την αποδέχονται στο σύνολό της. Άρα η διαφωνία είναι μάλλον του λόγου ή του τύπου και όχι της ουσίας. Έτσι και η μία πλευρά η παράνομη έχει χριστιανική ψήφο εμπιστοσύνης την πλειοψηφία [των κρατούντων]   και είναι ορθόδοξη και νόμιμη, η δε άλλη πλευρά η μειοψηφία, [των αντιδρώντων]   κανονικά παραμένει και αυτή ορθόδοξη αλλά παράνομη για τους οικουμενιστές. Έτσι έχουμε ένα όμορφο για τα μάτια μωσαϊκό ορθοδόξων. Ποίος από αυτούς θα υψώσει ανάστημα μη μνημονεύοντας την Σύνοδο, στην οποία τυφλά υπακούει; 

 

ΟΙ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ  ΠΟΙΜΕΝΕΣ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ  ΜΕΤΑ  ΑΠΟ  ΑΙΩΝΕΣ  ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΦΡΑΓΚΟΥΣ  ΚΑΙ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ  

    Γράψαμε τον παραπάνω τίτλο διότι αυτό πλέον είναι φανερό και τεκμηριωμένο Γραφικώς και Ιστορικώς. Οι ποιμένες σήμερα λειτουργούν ακριβώς όπως οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι γεμάτοι υποκρισία. Ο Χριστός δεν γίνεται να αυτοδιαψευσθεί. Ερχόμαστε στην εποχή των Φράγκων. Οι Φράγκοι κατέλαβαν σταδιακά όλα τα ανώτερα αξιώματα [ πάπες και καρδινάλιοι] στην τότε ορθόδοξη Δύση και οδήγησαν με τις λύσεις που πρότειναν στους χριστιανικούς λαούς, στην αίρεση. Το αποτέλεσμα μέσα από συνεχείς λανθασμένες αντιδράσεις των λαών, κατέληξαν άλλοι στον σημερινό πολυδαίδαλο Προτεσταντισμό, και άλλοι στον Αγγλικανισμό και άλλοι στον αθεϊσμό. Αυτό ακριβώς το έργο υπηρετούν οι σημερινοί ποιμένες στην ορθοδοξία. Μάλλον δεν είναι επί σκοπόν,  άλλα είναι από σκοπόν δηλαδή ξέφυγαν του σκοπού. Ομοιάζουν με εκείνους διότι τους αντιγράφουν σε όλα, αλλά με καθυστέρηση κάποιων αιώνων, αυτή είναι η διαφορά, τα υπόλοιπα είναι όλα ίδια,αργοπόρησαν και τώρα βιάζονται να τους ομοιάσουν.  Θα προλάβουν; θα τους το επιτρέψουν; άγνωστο.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου