Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

ΟΙ ΔΈΚΑ 10 ΛΕΠΡΟΊ. Δεν είναι μόνο οι 10 του Ευαγγελίου, αλλά δισεκατομμύρια.

   Ο Θεός στο κάθε Δημιούργημα έχει δώσει δωρεάν από αρχής [ή γεννήσεως για τον άνθρωπο] της υπάρξεώς του ίδιες δυνατότητες, ικανότητες που προσφέρονται οριζόντια θα λέγαμε προς όλον τον κόσμο.  Τα γενικά χαρίσματα έχουν δοθεί σε όλους τους ανθρώπους. 

   Ο άνθρωπος τώρα πρέπει να επενδύσει έξυπνα αυτό το χάρισμα-δωρεάν κεφάλαιο. Κάποτε μοίραζαν δωρεάν δραχμές στους Έλληνες. Πως όμως τα επένδυσαν;  Σε αγορές υλικών αγαθών, διαβίωσης πολυτελούς, τζιπ, τυχερά παιχνίδια, καθώς και  της νύχτας παιχνίδια.

   Οι άνθρωποι διά να συνυπάρξουν ως κοινωνικά «ζώα» θα πορευτούν με ειρήνη όταν κάνουν καλή-έξυπνη χρήση των ικανοτήτων που χάρισε-δώρισε ο Θεός σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου γενικά. 

   Τα ειδικά χαρίσματα έρχονται ως επί πλέον ως μισθός εργασίας α] ή από ανάλογη προσπάθεια, δοκιμασίες και προσωπικό αγώνα του ανθρώπου και β] στέλνονται απ' ευθείας από τον Θεό, ή από κοιλίας μητρός θα λέγαμε. Όπως ο Ιωάννης ο Βαπτιστής,  ο πρόδρομος του Κυρίου, ο Παύλος κ, α. 

   Οι άθεοι λέγουν ότι η φύση τους προίκισε !!! Μα και αν είναι έτσι, ποιος έφτιαξε την φύση; ποιος προικίζει το παιδί του; κάποιος πατέρας, ποιος είναι αυτός ο Πατέρας; Έτσι απλά θα τα λέτε στους άπιστους. Αν δεν τα καταλαβαίνουν, αφήστε τους και προσεύχεστε για αυτούς.


   Τα παλιά-πρώτα χρόνια ο άνθρωπος είχε καθημερινή-προσωπική επικοινωνία με τον Θεό, όπως οι μαθητές με τον δάσκαλο. Όταν οι άνθρωποι αμάρτησαν, απομακρύνθηκαν διά παντός και πετάχτηκαν-εξώσθησαν έξω από τον παράδεισο, ως καθημερινοί μαθητές που ήταν στο σχολείο του Θεού-καθηγητού.  

   Αργότερα τον θυμήθηκαν τον δάσκαλο-καθηγητή-Θεό και τον αναζητούσαν από την ημέρα που πετάχτηκαν-εξώσθησαν έξω. Ο Θεός όμως τους παρακολουθούσε, τους αγαπούσε  κλπ, διότι ήταν από τα σπλάχνα του θα λέγαμε, Πατέρας και Μητέρα ήταν, παιδιά του ήταν, έκανε τον μικρότερο, όπως πάντα ο σοφότερος κάνει τον χαζότερο και αυτός, [έγινε άνθρωπος!!!] προκειμένου να φέρει τον χαζό άνθρωπο με τον  δικό του τρόπο  στον δικό του τόπο.

 ------------------------------------------------------------

   Με τον ερχομό της Νέας Εποχής και την έλευση του Χριστού στον κόσμο ανανεώθηκε η παλιά   και καθημερινή και διαρκείας συνεδρία-συζήτηση, ανθρώπου και Θεού. Τότε επί ερχομού του Ιησού ήταν η πραγματική αληθινή Νέα Εποχή και όχι αυτή η ψεύτικη που μας υπόσχονται ότι θα έλθει. Αυτή που θα μας φέρουν ως νέα εποχή, θα είναι ότι πιο χειρότερο, που στην ιστορία πρώτη φορά θα γίνει.

   Οι λέξεις Καινή=νέα Διαθήκη σημαίνει νέα υποδοχή του Θεού για νέα  συμφωνία, στο πρόσωπο-υπόσταση του Χριστού Θεού,  όπου  ανέτειλε = νέο, το φωςκατήλθε το [ότι το πιο νέο] το Πνεύμα το Άγιο,  ιδού καινά-νέα ποιώ τα πάντα, [είναι πολλά τα χωρία της Γραφής .......]  στην  Νέα εποχή του Χριστού, [που έγιναν θαύματα, αναστολή των φυσικών νόμων, αναστάσεις ......], με νέα μέτρηση στην ιστορία, για να υπάρχουν αποδείξεις και να μην λέγουν οι άπιστοι ότι είναι μύθος κλπ. 

   Οι παγκοσμιοποιητές ως νέα εποχή παρουσιάζουν την εποχή με τον ερχομό του αντίχριστου, με όλο το προδρομικό πρόγραμμα. Δεν μπορούν να βρουν νέο όνομα, και  είναι παγιδευμένοι να λένε, ότι θα έλθει δήθεν ο καλλίτερος, ο δήθεν αληθινός Μεσσίας.  

   Να το πω απλά: μόνο ο  Χριστός που ήταν Θεός και έγινε και άνθρωπος, και είναι γνώστης και των θείων και των ανθρωπίνων, αυτός μπορεί να είναι Μεσσίας-μεσίτης  Θεού-ανθρώπου. Ο μεσσίας ετούτης της λεγόμενης νέας εποχής θα είναι μόνο άνθρωπος δαιμονισμένος, είναι αδύνατο να  ονομαστεί μεσσίας.    

   Πλαστογραφούν την ιστορία και με την βοήθεια του σβηστικού θα χαράξουν το όνομα Μεσσίας!!!  Θα ονομάσουν τον Σατανισμένο άνθρωπο  μεσσία!!! φοβερό αυτό άνθρωποι.

    Από μόνοι τους οι παγκοσμιοποιητές και από την τέχνη της διαφήμισης,  αυτοδυσφημούνται με λόγια και με έργα που πράττουν και αυτοκαταδικάζονται. Ο διάβολος θα τους ξεσκεπάσει  και θα διαχυθεί η μπόχα που ήταν από κάτω. Ο κόσμος θα στραφεί εναντίον τους, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Ο φίλος τους ο διάβολος τους παρέσυρε και διαφημίζουν  την κακία τους, ενώ θα έπρεπε να την σκεπάζουν για να μας πιάσουν στον ύπνο. Οι μεν ξεμωράθηκαν γι αυτό πέφτουν σε γκάφες θα λέγαμε.  Το διαφημίζουν, σαν να λένε, εμείς θα σας καταστρέψουμε, ενώ δε οι χριστιανοί αν και είναι ενημερωμένοι, φαίνεται μάλλον να ακολουθούν τον δρόμο της αυτοκαταστροφής τους.  Ο διάβολος γελάει και με τους μεν και με τους δε.

   Και το Μεσσίας που λέγουν οι χριστιανοί για το Χριστό,  αναφέρονται διότι εκείνος πραγματικά μεσίτευσε μεταξύ Θεού και αμαρτωλού ανθρώπου. Και αυτοί τον Σατανισμένο άνθρωπο  μεσσία θα τον ονομάζουν, θα τον ονομάζουν όμως Ιησούν; θα είναι από την Ναζαρέτ; θα γεννηθή στην Βηθλεέμ; κλπ. 

   Όλο αυτό το πρόγραμμα περί νέας εποχής, αντιχρίστου κλπ, φανερώνει κρυφά βέβαια ότι είναι η πιο μεγάλη απάτη-επένδυση στον κόσμο, και κερδοφόρα. Θα σβήσει όπως άναψε, μάλλον θα την σβήσουν οι ίδιοι. Ο Θεός θα τους διαψεύσει. Το πρόγραμμά τους είναι να διαιωνίζεται το περί αντίχριστου με την σκέψη ότι θα λάβει χώρα κάπου στο μέλλον. Με την πονηρή αυτή μέθοδο έχουν δέσει τον κόσμο τάζοντάς τον και ταΐζοντάς τον με ελπίδες ειρήνης και ευτυχίας, ο δε κόσμος εισπράττει γεύεται το αντίθετο. 

 

   Κάνουν χρήση το Μεσσίας, για να εξαπατήσουν τους χριστιανούς.  Μεσίτρια λέμε και την Παναγία την μητέρα του Χριστού.

 ------------------------------------------------------------

    Τα παραπάνω γραφόμενα από, Με τον ερχομό της Νέας Εποχής ... έως,  την μητέρα του Χριστού,  να τα προσέξεις πάρα πολύ διαβάζοντάς τα.

 

Πάμε παρακάτω.

   Άλλα αγαθά και χαρίσματα τα προσφέρει μετά από ζήτηση-αίτηση δική μας, διά τούτο είπε: αιτείτε  και δοθήσεται ημίν, = ζητάτε και θα σας δοθεί. 

Διά τους δέκα Λεπρούς. 

   Στον τόπο της εξορίας που περνούσε μία παρέα ανθρώπων, οι δέκα λεπροί άνδρες γνωρίζοντας ότι στην συνοδεία που περνούσε ήταν και ο γνωστός Ιησούς από την Ναζαρέτ,  άρχισαν να φωνάζουν  δυνατά και από μακριά έλεγαν: Ιησού επιστάτα ελέησον ημάς.  Δεν τους πλησίασε ο Ιησούς, δεν ήλθε σε διάλογο μεταξύ τους, δεν  τους ρώτησε κάτι  κλπ, αλλά τους είπε: πηγαίνετε και δείξτε τον εαυτό σας στους ιερείς. Ο Χριστός δεν τους πλησίασε όπως έκανε πάντα, διά την αδυναμία των ανθρώπων,  των λεπρών και της συνοδείας του, λόγω του μεταδοτικού της λέπρας, και όχι για Εκείνον.  Στο δρόμο που πήγαιναν οι λεπροί προς τους ιερείς διαπίστωσαν ότι θεραπεύτηκαν. Ο ένας από αυτούς βλέποντας ότι η λέπρα έφυγε από πάνω του, γύρισε πίσω, τι πιο απλό, να πει ένα ευχαριστώ στον Ιησού που πριν λίγο τον παρακαλούσε, για το κάλο που του έγινε. Το να μην ευχαριστήσει τον Ιησού το θεώρησε α χ α ρ ι σ τ ί α Λίγο αργότερα αναζητώντας τον, τον συνάντησε, έπεσε στα πόδια του και με δυνατή φωνή για το ζητούμενο της θεραπείας, τον ευχαριστούσε και δόξαζε το Θεό για την θεραπεία του από την λέπρα. Η λογική αυτό λέγει και διδάσκει, να ευχαριστείς τον ευεργέτη σου. Οι εννέα απέδειξαν ότι διέθεταν άλλου είδους λογική.    

   Ο Ιησούς του λέγει: μα καλά δεν καθαρίστηκαν και οι δέκα; Μήπως οι εννέα ήταν  πατριώτες και ομόθρησκοι με αυτούς που τον συνόδευαν; οι άλλοι εννέα που είναι;  Μήπως για να διαπιστώσει η συνοδεία του Ιησού ότι,  ότι το καλό στον άνθρωπο είναι το ελάχιστο; μόνο αυτός ο αλλοεθνής γύρισε να δοξάσει το Θεό; είπε σαν να απορεί ο Κύριος προς την συνοδεία του, προκειμένου να τους βάλλει σε σκέψεις και τρόπους συμπεριφοράς και αναζητήσεις, παιδαγωγικά τρόπον τινά;       Ο Σαμαρείτης [ο ένας από τους εννέα] ήταν άπιστος για τους Ιουδαίους. Οι εννέα Ιουδαίοι ούτε ευχαριστώ στον Ιησού, ούτε δόξα στο Θεό που έλεγαν ότι πίστευαν.  Πήγαινε στο καλό του λέγει ο Κύριος, η πίστη σου σε έσωσε.  

  Από τα παραπάνω φίλε μου δώσε σημασία στα χοντρά και μαύρα γράμματα, και όχι μόνο,  για να καταλάβεις περισσότερα, μπορείς. Αν βέβαια έχεις αρχές,  σκεπτικό-αξιολογικό μηχανισμό, και θέλεις και προσπαθήσεις. 

   Πόσοι χριστιανοί σε κίνδυνο τάζουν κάτι, αλλά μετά το θαύμα αργούν να το ανταποδώσουν, το ξεχνούν ή περνάνε πολλά χρόνια ή ποτέ δεν το εκπληρώνουν. Οι εννέα έδειξαν ότι είναι αχάριστοι και όλη η γενιά τους, τόσο που μετά ένα ή δύο χρόνια, πιθανόν και από τους ευεργετηθέντες λεπρούς φώναζαν, Σταύρωσον αυτόν, ενώπιον του Πιλάτου και του Συνεδρίου. Σε ερώτηση του Πιλάτου απάντησαν το κρίμα επάνω σε εμάς και στα παιδιά μας. Εμείς οι σύγχρονοι Ορθόδοξοι Έλληνες δεν βάλαμε υποθήκη και ενέχυρα τον εαυτό μας και τα  παιδιά μας για 100 χρόνια; Σε τι διαφέρουμε από εκείνους; Θα πει κάποιος, άλλο εκείνο, άλλο ετούτο. Βλέπεις φίλε πόσο επιλεκτικοί είναι οι χριστιανοί; Νομίζουν ότι ξέρουν να επιλέγουν. Θα πιαστούν αδιάβαστοι και θα  πληρώσουν ακριβά τις επιλογές τους.

Πάμε παρακάτω. 

   Οι δέκα είχαν λέπρα στο σώμα. Εμείς έχουμε λέπρα στην ψυχή. Η λέπρα η σωματική πολλούς τους οδήγησε στην μετάνοια και στην σωτηρία. Η λέπρα της ψυχής, μας οδηγεί στην αμαρτία κλπ, μακριά από το Θεό. Τον Θεό τον θέλουμε μόνο να μας δίνει ότι και όποτε και όσο και τότε που εμείς θέλουμε. Στην δήθεν προσευχή προς τον Θεό οι χριστιανοί, ζητάμε και τι δεν ζητάμε, ακόμη τον θέλουμε βοηθό για να φτάσουμε στον τόπο της  αμαρτίας, να μας κρύψει, να μας σκεπάσει κλπ. 

Όλες οι ιδιοτροπίες μας, τα χούγια μας, τα ελαττώματα, οι ανισορροπίες, οι διαστροφές κάθε λόγου και έκφρασης κλπ, είναι κατηγορίες και μορφές λέπρας πνευματικής. Ψυχολόγοι και ψυχαναλυτές αντί να μας βοηθήσουν και να μας απολύσουν ελεύθερους από κάθε πάθος, και να ενταχθούμε στην κοινωνία του Θεού, μας δένουν με βελούδινο σχοινί [με συνταγή τα θέλω μας] που δεν κόβεται με τίποτα, φυσικά με δική μας επιλογή και ευθύνη. Η προσευχή μας δεν φτάνει στο Θεό, αφού τον έχουμε αρνηθεί. 

 

 

 

 

    Τα παρακάτω αν θέλει ο Θεός, και μπορούμε και εμείς, αργότερα.

   Βασικά εργαλεία είναι η πίστη και ο βίος του ανθρώπου. Το θεωρητικό-εσωτερικό και το πρακτικό-το εξωτερικό. Το πρώτο είναι μέσα στον άνθρωπο, το δεύτερο είναι έξω από τον άνθρωπο.

 

   Οι χριστιανοί ξέρουν να ζητάνε; ξέρουν να ευχαριστούνε; ξέρουν να δοξάζουν;

 

    Οι  άνθρωποι έφτασαν εδώ διότι δε ξέρουν-γνωρίζουν να διαβάζουν. Διότι δεν ξέρουν να  μελετάνε. Διότι δεν ξέρουν να κάνουν υπακοή, Διότι δεν γνωρίζουν να  παραδειγματίζονται. Διότι δεν ξέρουν να  ερωτούν. Δεν γνωρίζουν να ψάχνουν, να ερευνούν, να αξιολογούν κλπ. Κάνουν τον έξυπνο και πιάνονται από τα τέσσερα, όπως λέγει σοφά ο λαός.


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου