Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ;

ΤΟ 1821   ΤΊ    ΈΓΙΝΕ  ΣΤΗΝ   ΕΛΛΆΔΑ;

   Ελευθερωθήκαμε λέγει κάποιος Έλληνας. Με ποιανού βοήθεια απαλλαχτήκαμε από την αιχμαλωσία-κυριαρχία 400 χρόνων; Με την βοήθεια του Θεού λέγουν πολλοί. Ναι διότι ο Θεός φώτισε κάποιους αγωνιστές, και ακολούθησε και ο λαός, όσο και να τους κατηγορεί το σύστημα. Άλλη βοήθεια ήταν από την Δύση, τις τότε δυνάμεις, κυρίως η λεγόμενη Αγγλία, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τους τυχοδιώκτες Στρατηγούς, Ναυάρχους και το μπαρούτι κλπ.

   Αυτοί που μας βοήθησαν δεν ήταν φιλανθρωπικό ίδρυμα αλλά ιδιώτες που αναζητούσαν νέες αγορές για μελλοντικές επενδύσεις και ανοίγματα στη Μεσόγειο, επειδή ο Οθωμανός ήταν σε κατάσταση και περίοδο αδυναμίας ή παρακμής κλπ. 

  Δυστυχώς δεν ελευθερωθήκαμε, απλώς αλλάξαμε αφέντη διά του πολέμου. Αυτοί που μας βοήθησαν  εναντίον των Οθωμανών, αργότερα βοήθησαν το Οθωμανό  εναντίον των Ελλήνων!!! Αυτό τι σου λέγει; Τίποτε; 

   Όλοι οι ελευθερωτές πήραν το μερίδιό τους. Μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο προκειμένου να μας ξεφορτωθούν από το μερίδιο των νικητών που είχαμε κάθε δικαίωμα,  μας παρέσυραν στην παγίδα να πολεμήσουμε μεταξύ μας. 

 Μας έκαναν ερείπιο ώστε να έχουμε χαμηλή τιμή να πωληθούμε φτηνά, όπως τελευταία χρεοκόπησαν κερδοφόρες δημόσιες υπηρεσίες ώστε να πέσουν οι τιμές για να πάμε σε μειοδοτικές δημοπρασίες.  Μας έβγαλαν στην αγορά και μας πούλησαν με συμβόλαιο, στις Η, Π, Αμερικής. 

   Εμείς ακόμα και σήμερα πιστεύουμε ότι ελευθερωθήκαμε και ότι είμαστε ελεύθερο Κράτος. Δυστυχώς δεν είμαστε ελεύθεροι. 

Η γη δεν είναι δική μας, ούτε η θάλασσα, ούτε ο ήλιος, ούτε ο πολιτισμός μας, ούτε ο εαυτός μας, ούτε οι απόγονοί μας.

   Οι τότε ήρωες έπραξαν το καθήκον τους. Σήμερα εμείς έχουμε αποποιηθεί το καθήκον μας. 

   Η μητριά Αμερική έχει τον τοποτηρητή της με βοηθούς τους νεογενίτσαρους πωλητικούς, ως διευθυντές [για να πούμε και την μαύρη αλήθεια υπάρχουν και πολιτικοί Έλληνες αλλά είναι λιγοστοί, δεν φτάνουν, δεν τους ακολουθεί ο λαός]  στο οικόπεδο που ονομάζουν Γραικία. Το παιδί που υιοθέτησε το βάπτισε με το όνομα που ήθελε. Μάλλον κυριαρχεί το σύνθημα: ότι θέλει η μαμά!!!

   Ο λαός λέγει: σε όποια διαφωνία που υπάρχουν ζωτικά συμφέροντα, ότι το όποιο δίκαιο ανήκει στον ισχυρότερο, ο αδύναμος παίρνει ότι του δώσει ο ισχυρότερος και λέγει και ευχαριστώ.

   Τα παραπάνω τα ανέφερε ως καημό και παράπονο, κάποιος που αγαπάει και πονάει για την πατρίδα, την πίστη και την οικογένεια. 

Εσύ;

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου