Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Η ΠΑΝΔΗΜΊΑ με το ΌΝΟΜΑ ΜΠΟΎΛΙΓΚ.

    Αυτό που ονομάζουν σήμερα μπούλιγκ έχει παρελθόν αμέσως μετά  την Δημιουργία του ανθρώπου. Οι ειδήμονες επί  παντός επιστητού είναι πολύ πίσω, [ή πολύ καλά γνωρίζουν τι κάνουν] ακόμη και τον 21 αιώνα. 

ΜΠΟΎΛΟΓΚ ΠΑΙΔΙΚΌ.

ΜΠΟΎΛΙΓΚ ΣΧΟΛΙΚΌ.

   Το σύνδρομο; που ξένη λέξη το ονομάζει μπούλιγκ είναι μισό εσωτερικό και μισό εξωτερικό στον ίδιο άνθρωπο, μικρό και μεγάλο,ή πολλές κατηγορίες, το αποτέλεσμα όμως είναι ΈΝΑ. Λειτουργεί και ενεργεί σε πρώτη και δεύτερη φάση.

   Είναι αρχικά διαβούλευση του μέσα ανθρώπου σε σχέση με τον άλλον άνθρωπο. 

   Γνωρίζεις, τις αδυναμίες ελλείψεις, τα συν και τα πλην, παρατάσεις δίπλα του το εγώ σου, παρατηρείς, μετράς, ζυγιάζεις, αξιολογείς, αποφαίνεσαι και αποφασίζεις, για τη στάση σου ή τη σχέση σου απέναντί του ανάλογα. Και τα κράτη αυτό κάνουν σε πρώτη φάση και μετά επεμβαίνουν εναντίον άλλων.

   Δεν είναι σαν και εμένα [αν είσαι ένας] ή εμάς [αν έχεις παρέα], είναι κάτι υποδεέστερο, κατώτερο, χαμηλό, μικρό, ολίγο, φτωχό, για πέταμα κλπ. 

   Δεν είμαστε ίσοι, τώρα εγώ ανήκω σε ανώτερη κατηγορία, αυτό είπε μία κυρία στη φίλη της όταν έγινε Δημαρχίνα, τώρα εγώ ανήκω σε άλλη κατηγορία δεν μπορώ να σας κάνω παρέα, δεν μου πάει τώρα αυτό το επίπεδο ανέβηκα πιο ψηλά. Η μία έκανε μπούλιγκ όχι σε μία αλλά σε πολλές φίλες της. Σκέψου αν ήταν Υπουργίνα.   Ότι έκανε η Δημαρχίνα στις φίλες της, έκανε και η Υπουργίνα στην Δημαρχίνα. Και αυτό μπούλιγκ είναι.

  ΤΟ   ΕΓΏ   ΕΦΕΎΡΕ   ΤΟ   ΛΕΓΌΜΕΝΟ ΜΠΟΎΛΙΓΚ

   Αρχή έχει το ΕΓΏ που φέρει από γεννήσεως ο άνθρωπος. Εσωτερικά ο άνθρωπος προετοιμάζεται προπονείται, κάνει μπούλιγκ πρώτα κατά του εαυτού του, μετά στρέφεται στον φίλο του, τον πείθει, τον υποτάσσει σε αυτό που έχει αποφασίσει, διότι τον νομίζει ότι είναι του χεριού του.   Στην πορεία της καθημερινότητας και στην τριβή με τους ανθρώπους εξωτερικεύεται σε ενέργειες και πράξεις. Αυτό το κάνει ή μόνος του ή με βοήθεια και άλλων. Αφού προπονηθεί με έναν, αργότερα το εξωτερικεύει με ομάδα φίλων, σε κοινή θέα πλέον, προκειμένου να είναι πιο, ευχάριστο, πιο διασκεδαστικό και πιο περήφανο κλπ,  αφού ο ένας αδύναμος εξοντώθηκε, τώρα έφτιαξε ομάδα που καταφέται  επιθετικά εναντίων πολλών.  

   Μπούλιγκ έχουμε κατά βάση αρχικά λεκτικό  που καταλήγει πρακτικό με τη χρήση βίας, μάλλον μη ελεγχόμενης. Επιφέρει ψυχικά τραύματα και σωματικά που πολλά παραμένουν και σημαδεύουν την ζωή του ανθρώπου. Στον κάθε χώρο που υπάρχουν άνθρωποι ακόμη και ζώα θα υπάρχει  το ονομαζόμενο μπούλιγκ. 

   Έτσι στην κατηγορία μπούλιγκ εναντίον του ανθρώπου έχουμε:

ΜΠΟΎΛΙΓΚ ΕΡΓΑΣΙΑΚΌ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ,

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΌ,   ΓΆΜΟΥ,  ΗΘΙΚΌ,  ΣΥΝΕΙΔΉΣΕΩΣ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ,  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΌ,  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΌ,

ΕΜΠΟΡΙΚΌ,   ΙΣΤΟΡΙΚΌ,   ΠΟΛΙΤΙΚΌ,

ΓΕΩΦΥΣΙΚΌ, ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΌ,  ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΌ,  αφήνω τα μπούλιγκ τα προσωπικά μέσα από εμπειρίες του καθενός μας. Όλοι μας το ζούμε  είναι ανάμεσά μας.

  Τρία χρόνια μπούλιγκ δεν εφαρμόστηκε στους Έλληνες με την επιδημία της Γρίπης; Σκοπός να εξουθενώσουν τους Έλληνες. Το μπούλιγκ στο σχολείο και στο δρόμο κάνει χρήση εργαλεία τη γροθιά του, την κλωτσιά του ένα ξύλο ή και σουγιά. 

   Οι μεγάλοι έχουν μεγάλα εργαλεία, την εξουσία, τους νόμους, την απάτη με κάθε βοηθητικό μέσο, κάθε είδους οπλικό σύστημα, φαρμακευτικά όπλα, και άλλα εργαλεία που δεν χωράει ο δικός μας νους. 

   Το σκέφτηκαν, το αποφάσισαν, το ανακοίνωσαν και το έκαναν πράξη εναντίον των λαών με την σειρά, ένας - ένας.  

   Από τους Τούρκους δεν δεχόμαστε μπούλιγκ περίπου 50 χρόνια; Αυτά τα δύο τα ανέφερε και ενδιαφέρθηκε κοινωνικός κάποιος φορέας; ας πούμε   Εκκλησία, Ακαδημία, Μη κυβερνητικές οργανώσεις κλπ.

    Το μικρό μπούλιγκ [για το λαό, το βλέπουν στην τηλεόραση το βράδυ και πάνε για ύπνο ήσυχοι και ξέγνοιαστοι] ξεθυμαίνει στους δρόμους και τα σχολεία. Εκεί αρχίζει και εκεί τελειώνει. [οι ειδήσεις είναι ένα σήριαλ με συνέχειες που δεν τελειώνουν ποτέ] Αυτό θέλουν να πιστεύεις. Όχι φίλε. 

   Υπάρχει το μικρό [για μικρούς, και πατέρας να είσαι, σε έχουν κατατάξει στην ομάδα των μικρών, τα χαϊβάνια]  και το μεγάλο [για μεγάλους] μπούλιγκ. 

   Το μπούλιγκ ηλίθιοι=πέτρινοι άνθρωποι [δεν είναι υποτίμηση] είναι ε π έ ν δ υ σ η και φέρνει κέρδη.

   Εδώ αναφέρω παραπάνω με μεγάλα γράμματα τα μεγάλα Μπούλιγκ, εσύ βρες τα μπούλιγκ με τα μικρά γράμματα. Ιανουάριος 2024.

   Αν μπορεί ένας έξυπνος να γράψει ένα σύγγραμμα για όλα τα μπούλιγκ.

 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου