Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΕΙΡΗΝΗ ή ΠΟΛΕΜΟΣ;

    Ο ΧΡΙΣΤΌΣ [όλος αγάπη] ήλθε στον κόσμο να φέρει την ειρήνη την οποία είχε μέσα του και ως Θεός και ως Άνθρωπος. 

   Ο Διάβολος [όλος φθόνο εναντίον όλης της Δημιουργίας] έχει μέσα του την ταραχή, την οποία με πολλούς τρόπους την μεταφέρει και πείθει τον άνθρωπο ότι, με την νίκη [αφού δέχτηκε επίθεση] και την δικαιολογία και την πρόφαση ότι αδικείται, [ταραγμένος πιστεύει ότι] με τον πόλεμο θα επιφέρει την  ισορροπία, ησυχία, ηρεμία, ειρήνη, δικαιοσύνη, ευημερία κλπ υποσχέσεις. 

   Διατί στον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας, [Ρώσοι και Ουκρανοί ίδιοι είναι, με ίδια πατρίδα, ίδια γλώσσα, ίδια πίστη κλπ, αυτό δεν είναι παράλογο και τρελό και διεστραμμένο στην πράξη που παρατηρούμε;]  όλος ο κόσμος είναι στραμμένος εναντίον της Ρωσίας [γιατί τόσο φθόνο] καθώς και της Ουκρανίας; [γιατί τόσο αγάπη]. Για άλλους λόγους είναι αντίπαλη η Ρωσία, για άλλους λόγους είναι αντίπαλη η Ουκρανία. Και οι δύο είναι θύτες και θύματα του διαβόλου. Ο δε άλλος κόσμος είναι σαν το θέατρο με επιχειρηματίες, ηθοποιούς, εθελοντές κομπάρσους και θεατές στο έργο: Ρωσο-ουκρανία εναντίον Ρωσο-ουκρανίας. 

   Διατί σχηματίζεται δυτικό και νότιο τόξο από Σκανδιναβικά και Βαλκανικά και Μουσουλμανικά κράτη εναντίον [φαινομενικά βέβαια μόνο] της Ρωσίας; Η κάθε διαταραχή και κάθε πόλεμος καταστρέφει μόνο τον ηττημένο; ΄Οχι βέβαια, αλλά καταστρέφει και τον θεωρούμενο νικητή. Ο ένας καταστρέφεται από έξω, ο άλλος καταστρέφεται από μέσα του.

   Οι θεωρούμενοι Νομπελίστες, Ακαδημαϊκοί, σοφοί κλπ, καθώς και κοινωνικοί συνασπισμοί και εθνικοί φορείς μαζί με τα κινήματα ειρήνης, καθώς και τους λογικούς [αν διαθέτουν] του κόσμου, μέσα σε λίγα λεπτά αν ξεφυλλίσουν την παγκόσμια ιστορία, θα έχουν μπροστά τους το παγκόσμιο αποτέλεσμα των συγκρούσεων και των πολεμικών αναμετρήσεων των εθνών. 

   Πότε θα δούμε τους στρατούς των εθνών να κάνουν στάση διαρκείας; Σκοτώνουν βέβαια τους οικογενειακούς άλλου έθνους, αλλά και εκείνοι θα σκοτώσουν τους δικούς τους οικογενειακούς. 

   Όλοι γνωρίζουν το «οδόντα αντί οδόντος», το οποίο κατάργησε ο Ιησούς ο Ναζωραίος. Μου έβγαλες το δόντι μου θα βγάλω και εγώ το δικό σου. Πύραυλο μου έριξες, πύραυλο θα σου ρίξω και εγώ. Τόσο πίσω φίλοι μου γυρίσαμε σαν κόσμος; Άραγε πόσο μπροστά είμαστε; Επισκεφτήκαμε το σύμπαν που είναι τόσο μακριά,  την καρδία μας που βρίσκεται τόσο κοντά μας, θα την επισκεφτούμε έστω και μία φορά; Με τόσους σοφούς, τόσα πανεπιστήμια και σχολές, τόσους  καθηγητές με τόσο φως, τόσους μαθητές, τόσες δαπάνες, τόσα πτυχία και ντοκτορά, καθώς διά βίου επιμορφώσεις και σεμινάρια καδρομένα, εν τούτοις τόσο σκοτάδι!!!. 

   Άρα για πιο εκσυγχρονισμό μας μιλάνε; Πόσο προοδευτικοί είμαστε; Από την μία τόσο φως στον εξωτερικό κόσμο, από την άλλη τόσο σκοτάδι μέσα στο εγκέφαλο και στις καρδιές των ανθρώπων!!!

   Πότε οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια παραγωγής οπλικών συστημάτων θα κάνουν στάση διαρκείας; 

   Πότε  οι λαοί του κόσμου θα συλλάβουν  πολιτικούς και στρατιωτικούς συμβούλους και λοιπούς παράγοντες; 

   Θα μάθει ποτέ ο όχλος να σκέπτεται ωφέλημα; Αν τώρα δεν είναι ο καταλληλότερος καιρός πότε θα είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου