Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΕΙΡΉΝΗ ΥΜΊΝ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΌΣ, ΕΥΧΉ και ΜΉΝΥΜΑ του ΧΡΙΣΤΟΎ, προς τους ΜΑΘΗΤΈΣ του.

   Μία από τις λέξεις του πνευματικού αλφάβητου είναι η λέξις ΕΙΡΉΝΗ.

   Η ΕΙΡΉΝΗ αναφέρεται στο άτομο, στην κοινωνία, στην φύση, και στους λαούς-έθνη. Την ΕΙΡΉΝΗ την εννοούμε και με άλλες λέξεις όπως : ισορροπία, ηρεμία, ησυχία, κατανόηση, σεβασμός, συμφωνία, συνεργασία, κλπ, δηλαδή πληρότητα ψυχοσωματική με τον πλησίον και με τον Θεόν.

  Αυτή την ΕΙΡΗΝΗ δεν θα την βρούμε σε κανέναν βιολογικό άνθρωπο σήμερα. Όλοι είναι πειραγμένοι και διαταραγμένοι εκτός ελαχίστων υπάρξεων. Οπότε ανάλογα με τις διαταραχές του κάθε ανθρώπου συμβαδίζει και ο αποτειχισμός του κάθε αποτειχισμένου. Αυτό διότι οι αποτειχισμένοι δεν προσεύχονται, δεν θα γράψω περισσότερα. Αυτή είναι η ΑΛΉΘΕΙΑ αρέσει δεν αρέσει.

   Πόσες φορές άνθρωποι πονηροί, συμφώνησαν να διατηρήσουν ειρήνη, αλλά πλαστή, ψεύτικη κλπ, αλλά στην πορεία επεδίωξαν την ταραχή. 

   Πόσες διακρατικές συμφωνίες [ειρήνης,  μη επιθέσεως, φιλίας, καλής γειτονίας,  κλπ] υπεγράφησαν  για να έχουν ειρήνη στις σχέσεις τους, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτοί που υπέγραψαν τις παραβίασαν.

   Η άλλη πλευρά-όψη της ΕΙΡΉΝΗΣ είναι η ταραχή. 

   ΕΙΡΉΝΗ είναι η διαχρονική κοινωνικότητα  με σεβασμό στην συνύπαρξη των ανθρώπων με συμφωνία, ισορροπία, αρμονία, ισότητα, αλληλοκατανόηση, αλληλοσυμπλήρωση, αλληλοβοήθεια,  κλπ. Πια σχολή σήμερα στον κόσμο διδάσκει ειρήνη, αγάπη, πίστη, θυσία, αρετές και αξίες κλπ; Υπάρχει πατέρας και μητέρα σήμερα που να κάνει αναφορά στα παιδιά του  για ειρήνη, αγάπη, σεβασμό υπακοή, ταπείνωση, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, ντροπή, θυσία, ειλικρίνεια, εγκράτεια, κοινωνικότητα και λοιπά ψυχοσωματικά και πνευματικά προϊόντα διατροφής για την ψυχή; Αυτά είναι περασμένα-ξεχασμένα, ούτε διηγούμενα δεν είναι, στον σύγχρονο κόσμο, διότι είναι απογορευμένα από το σατανικό σύστημα, που οι πάντες το χειροκροτούν και το ψηφίζουν και με τους 3 παγιωμένους τρόπους. 

   Η ΕΙΡΉΝΗ είναι αποτέλεσμα χειρισμού μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι δίκοπο μαχαίρι. Εύκολα περνάς από την μία πλευρά στην άλλη.  Σαν το ανδρόγυνο που εκεί που έχει ειρήνη, αυτόματα σαν το κατ' επείγον θα λέγαμε περνά στην ταραχή και σε λίγο γίνεται το κακό που επιστροφή δεν έχει.  Σαν δύο μικρά παιδιά εκεί που παίζουν ξαφνικά διαταράσσεται το αγαπητικό κλίμα και γίνεται χαμός.

   Κάποια διαφωνία μέσα στον εαυτό μας 1 από τον ειρηνοποιό εαυτό μας και 2 από τον ταραχοποιό εαυτό μας, τελικά εκείνο που αναμένεται είναι να υπάρχει ισορροπία ησυχία και πρώτον εσωτερική ειρήνη, ώστε να υπάρχει και εξωτερική ειρήνη. 

   Σε 2 διαφωνούντες  και άρα ταραγμένους, επεμβαίνοντας [αν] οι απέξω,  προτείνουμε ειρήνη.

   ΕΙΡΉΝΗ με τον εαυτό μας, ΕΙΡΉΝΗ με τον πλησίον μας, ΕΙΡΉΝΗ με τον ΘΕΌ μας. 

   ΕΙΡΉΝΗ στον άνθρωπο ΕΙΡΉΝΗ στην φύση=σύμπαν και ΕΙΡΉΝΗ στο Βασίλειο των Ζώων που έχει επιβληθεί από αρχής της Δημιουργίας. 

   Στον άνθρωπο έχει αφεθεί να την χειριστεί μόνος του την ΕΙΡΉΝΗ, στο άτομο, στο σύνολο, και με τον Θεό.

   Η ΕΙΡΉΝΗ από την ΚΑΙΝΉ ΔΙΑΘΉΚΗ. Χωρία.

   Ιακώβου επιστολή κεφ, 3 στ, 17-18. « η δε άνωθεν σοφία πρώτον μεν αγνή έστιν, έπειτα ειρηνική ...»  Οι σοφοί άνθρωποι είχαν και έχουν ειρήνη μέσα τους και προς τα έξω τους.

    Η ειρήνη είναι αποτέλεσμα της Σοφίας του Θεού. Εκείνος που εργάζεται την Ειρήνη ονομάζεται Ειρηνοποιός

   Μακάριοι οι ειρηνοποιοί διότι αυτοί θα ονομαστούν υιοί του Θεού. Ματθαίος κεφ, 5 στ, 9.     Ο αγαθός άνθρωπος είναι ειρηνικός ο δε αμαρτωλός ταραχοποιός. 

   Το φρόνημα του πνεύματος είναι ειρήνη, το φρόνημα της σάρκας διαφωνία ταραχή σύγκρουση θάνατος. Ρωμαίους κεφ, 8 στ, 6. 

   Η Βασιλεία του Θεού είναι ΕΙΡΗΝΗ. Ρωμαίους κεφ, 14, στ, 17. Οι άνθρωποι έχουν εντολή να απωθούν και να καταστρέφουν ότι βλάπτει την ειρήνη και να εργάζονται για την ειρήνη.        «ΕΙΡΉΝΗΝ την εμήν δίδωμι υμίν» την ειρήνη την δική μου δίνω σε εσάς. Ιωάννου κεφ, 14, στ, 27.  

«μη νομίσετε ότι ήλθα να βάλω ειρήνη εις την γη. Όχι, μάχαιρα [είναι ο λόγος του Θεού] θα βάλω για να χωρίσω [θα διακριθούν οι καλοί από τους κακούς] τους ανθρώπους, από το ανδρόγυνο στα αδέλφια, πεθερικά και κατ' επέκταση στον κόσμο. Ματθαίος κεφ, 10 στ, 34-35. 

   Θεός Ειρήνης.  Ο τριαδικός Θεός είναι όλος ΕΙΡΉΝΗ, οι δε θεοί των άλλων είναι της διαφωνίας, της εχθρότητας, της ταραχής,  της καταστροφής, κλπ. Ο Αδάμ και η Εύα από ΈΝΑ έγιναν, όχι από Δύο. Αυτό δεν το κατανόησε η Εύα, [έγινε ο διαχωρισμός  και μεταξύ τους, και από το Θεό τους], ούτε ο Κάϊν που διαχωρίστηκε από τον Άβελ. Ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει ΕΙΡΉΝΗ μεταξύ των ανθρώπων.

Η ΕΙΡΉΝΗ στα λειτουργικά κείμενα:   Εν Ειρήνη του Κυρίου δεηθώμεν, υπέρ της άνωθεν Ειρήνης, υπέρ της Ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, έχει συνέχεια ....... .

Ρωμαίους κεφ, 17, στ, 33. 

Ρωμαίους κεφ, 16, στ, 20. 

Φιλιππισίους κεφ, 4, στ, 9. 

   Ειρήνη ανθρώπων. 

Α Θεσσαλονικείς κεφ, 5, στ, 13. 

Β Τιμόθεος κεφ, 2, στ 22-25. 

Εβραίους κεφ, 12 στ, 14.

   Πνευματική είναι η ειρήνη. 

Λουκάς κεφ, 1, στ, 78-79. 

Λουκάς κεφ 2, στ, 13-14. 

Γαλάτας κεφ, 5, στ, 22.

   Προτροπή για ειρήνη ανθρώπων.

Μάρκου κεφ, 9, στ, 50. 

Ρωμαίους κεφ, 12, στ, 18. 

Β Κορινθίους κεφ, 13, στ, 11. 

Εφεσίους κεφ, 2, στ, 15. 

Α Θεσσαλονικείς κεφ, 5, στ, 13. 

Β Τιμόθεος κεφ, 2, στ, 22-25. 

Εβραίους κεφ, 2, στ, 14.

   Ο Χριστός Ειρηνοποιός.

Ματθαίος κεφ, 2, στ, 14. 

Ματθαίος κεφ, 26, στ, 51-53. 

Λουκάς κεφ, 19, στ, 38. 

Κολοσσαείς κεφ, 1 στ, 20.

   Η ΕΙΡΉΝΗ μετά την Ανάσταση του Κυρίου. 

   «Λέγει αυτοίς Ειρήνη υμίν» Ιωάννου κεφ, 20 στ, 19-21, και πάλιν 26. «μεθ' ημέρας 8 έστι εις το μέσον και είπεν αυτοίς ειρήνη υμίν». 

   «έστι εις το μέσον και λέγει αυτοίς ειρήνη υμίν» Λουκάς κεφ, 24, στ, 36. 

   «και εάν μεν είναι η οικία αξία ελθέτω η ειρήνη ημών επ' αυτήν, εάν δεν είναι άξια η οικία η ειρήνη ημών προς υμάς επιστραφήτω». Ματθαίος κεφ, 10, στ, 13.

Τα κείμενα θα συμπληρώνονται ολίγον κατ' ολίγον.

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου