Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Ολίγες ΛΈΞΕΙΣ πολλά τα ΜΗΝΎΜΑΤΑ.

     Ο σημερινός νεο-Έλληνας [Αρχαίο Γένος που έχει Δύο ονόματα, ένα για το εσωτερικό!!! και ένα για το εξωτερικό!!! αυτό Έλληνα σου λέγει κάτι ή όχι;] είναι σαν κάποιον που: έχει φορέσει από μέσα [ας πούμε] έως έξω 10 κομμάτια και είδη από ενδύματα [από κάλτσες έως το επανωφόρι του και βγαίνει στην αγορά] επειδή πέρασε καλά, αυτό και μόνο θυμάται, ξεχνώντας τα προηγούμενα, την δε επόμενη έξοδο [επειδή ξέχασε τι φόρεσε] βγαίνει γυμνός [και καμαρωτός] χωρίς να ενδυθεί όλη την πρώτη αμφίεση, την ξέχασε διότι βρίσκεται ακόμη  στο τέλος της πρώτης εξόδου. 

   Εδώ φίλε μου σκέψου τι θέλει να σου ειπεί αυτή η πρόταση. Αποσυνδέθηκε αυτός ο άνθρωπος από την προετοιμασία και την πρώτη εμφάνιση, δηλαδή το παρελθόν. Το παρελθόν σε οδηγεί προς το μέλλον. Με την παρατήρηση του παρελθόντος, αναβαθμίζεις το παρόν. Το μέλλον είναι η νέα περίοδος η αναμενόμενη και αναβαθμισμένη, αν το παρών στερεωθεί επί την πέτραν της πίστεως.

   Έτσι λειτουργούν και οι νεο-Έλληνες. Έχουν αποσυνδεθεί από το παρελθόν μάλλον εντελώς, εκτός ολίγων. Έχουν ξεχάσει; και το παρελθόν της Ελλάδος, καθώς και το παρελθόν της χριστιανικής πίστεως και βρίσκονται στο σουβλιστό αρνί της λαμπρής, ξεχνώντας την Γέννηση του Χριστού, την ταπείνωση, τα πάθη, το σταυρό, την ταφή, ακόμη και την ανάσταση και βρίσκονται μόνο στη μαγειρίτσα και  στο σουβλί. Σαν έναν π, χ, που γνώρισε τα ανώτερα μαθηματικά, να ξεχάσει να κάνει χρήση την προπαίδεια και τα κλάσματα, ή κάτι ανάλογο. 

   Φτάσαμε στην διπλή αυτή πτώση διότι αποσυνδεθήκαμε από το μέλλον και την ιστορία της πατρίδος και της πίστεως. Έλληνα γύρνα πίσω, αυτές οι 3 λέξεις θα μπορούσε να ήταν το ρεφρέν; ενός τραγουδιού, ή προς κάθε άνθρωπο: φίλε μου γύρνα πίσω.

Πάμε παρακάτω:

   Κάποτε μάλλον στην Αλεξάνδρεια την Αιγύπτου μία πόρνη γυναίκα συνάντησε μία ντροπαλή και αγνή κοπέλα. Θέλοντας εκείνη να αναβαθμίσει τον εαυτό της και να υποβαθμίσει την ντροπαλή και αγνή και παρθένα κοπέλα, άρχισε να την φωνάζει πόρνη κλπ. Οι άνθρωποι γνώριζαν και την μία και την άλλη.

Πάμε παρακάτω:

   Οι οικουμενιστές εδώ και 100 χρόνια διαλαλούν για το σχίσμα του παλαιοημερολογητισμού, χρεώνοντας την ενέργεια του σχίσματος της ορθοδοξίας στους υπερασπιστές της πίστεως εις Χριστόν. Η εφευρημένη λέξη από τους οικουμενιστές [παλαιοημερολογήτες] φανερώνει την αλήθεια. Ότι οι νεοημερολογήτες είναι υπερασπιστές της νέας [θα λέγαμε μετα-πατερικής!!!] πίστεως, [ομολογούν και δημοσιεύουν το ελάττωμά τους ενώ κανείς έξυπνος δεν δημοσιεύει τα λάθη του, αντίθετα τα αποκρύπτει] και οι παλαιοημερολογήτες είναι υπερασπιστές της πίστεως των προγόνων τους και των Αγίων 2000 χρόνων. 

Πάμε παρακάτω:

     Οι οικουμενιστές λέγουν: πληγή και σκάνδαλο το Παλαιοημερολογήτικο σχίσμα. Την πληγή του ημερολογίου οι οικουμενιστές την άνοιξαν, η οποία δεν θα κλείσει ποτέ και μάλλον θα δημιουργεί προβλήματα στους χριστιανούς. Την αλλαγή του ημερολογίου που αναδιάρθρωσε σε πρώτο βαθμό την ορθόδοξη πίστη την θεωρούν ευλογία, την αλλαγή του Πασχαλίου κύκλου που θα επιφέρει άλλη αναδιάρθρωση σε δεύτερο βαθμό δεν την θεωρούν ευλογία. Ότι τους βολεύει. Διεστραμμένη διάγνωση και όμως. Οι διαρθρωτικές αλλαγές στο κάθε τι στον κόσμο σήμερα  είναι πρόοδος, ανάπτυξη, ελευθερία κλπ. Η λέξη σημαίνει: εξαρθρώνω από το σώμα σου ένα χέρι και στο διαρθρώνω σε άλλο σημείο του σώματος!!! δεν έχεις ακούσει για διαρθρωτικές αλλαγές; και στην οικονομία και στην παιδεία, και στις τέχνες και παντού; 

Πάμε παρακάτω:

   Αν τολμηθεί και γίνει αλλαγή του Πάσχα λέγουν κάποιοι ημι-οικουμενιστές, ή και ολίγον φαινομενικά ορθόδοξοι, θα προξενήσει νέα σχίσματα. Άρα υπάρχουν και παλιότερα σχίσματα, που προηγήθηκαν αυτού που θα γίνει. Ποιο είναι το προηγούμενο σχίσμα στην Ελλάδα; η αλλαγή του εορτολογίου που το λένε νεοημερολογητισμός-οικουμενισμός.

Πάμε παρακάτω: 

   Προκειμένου να αθωώσουν τον εαυτό τους οι οικουμενιστές το σχίσμα του 1924 το λέγουν: ρύθμιση με παρέμβαση της Πολιτείας. Ψέμα και Λάθος μεγάλο, διότι η Πολιτεία πρότεινε τότε: η πολιτεία θα έχει το νέο ημερολόγιο για τις όποιες συναλλαγές πολιτών και κρατών, η δε εκκλησία θα έχει το ορθόδοξο ημερολόγιο και θα πορεύεται όπως ήταν και πριν. Δηλαδή το κράτος δεν είχε πρόβλημα, θα εόρταζε και αυτό την 25 Μαρτίου και τις άλλες μεγάλες χριστιανικές εορτές με το Παλαιό ημερολόγιο της εκκλησίας. 

   Όχι εμείς το Κράτος πταίει λένε οι λυκο-ποιμένες σήμερα,  όχι εγώ ο όφις πταίει, όχι εγώ η Εύα πταίει, όχι εγώ άλλος πταίει, όχι εμείς ο Θεός πταίει, αν είναι δυνατόν.

Πάμε παρακάτω:

   Ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος και η επιτροπή εξετάσεως του ζητήματος αποφάνθηκε ότι αν γίνει η αλλαγή χωρίς Σύνοδο και ψήφο των ορθοδόξων εκκλησιών, η εκκλησία της Ελλάδος θα καταστεί σχισματική. Το επόμενο έτος  1924 που ο ίδιος ήταν στη θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Ελλάδος επέβαλε το [σχίσμα=] νέο ημερολόγιο δικτατορικά, κάνοντας την Ελληνική εκκλησία σχισματική έναντι των άλλων ορθοδόξων εκκλησιών. 

Πάμε παρακάτω:

   Το σχίσμα είναι ενέργεια και πράξη των οπαδών του νεο-ημερολογητισμού. 

   Επομένως σχίστες αποδεδειγμένα πλέον, μέσα στην ορθοδοξία είναι οι νεο-ημερολογίτες. Οι σχίστες όμως οικουμενιστές,   ονομάζουν σχίστες τους ορθοδόξους και αποτειχισμένους, όπως ονόμαζε η πόρνη γυναίκα, την ντροπαλή και αγνή κοπέλα ότι ήταν πόρνη!!! όπως είναι γραμμένο παραπάνω. 

Πάμε παρακάτω:

 Τελικά αν γίνει αυτή η αλλαγή του Πάσχα [λέγουν οι οικουμενιστές] θα είναι παράβασις των Κανόνων και παράβασις δις-χιλιετούς Παραδόσεως!!! Μα το νέο ημερολόγιο δεν ήταν από τους οικουμενιστές, ανατροπή Κανόνων και Παραδόσεων; Διατί οι οικουμενιστές επιλέγουν μόνο τους Κανόνες που τους επαινούν και έχουν διαγράψει τους Κανόνες που τους κατηγορούν; Αξιοπρέπεια, Ντροπή και Φιλότιμο δεν υπάρχει καθόλου;

Αυτά και άλλα πολλά να τα θυμάστε φίλοι μου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου