Έλεγε κάποιος: αν οι άνθρωποι έκαναν υπακοή σε ότι καλό τους έλεγαν, εάν ρωτούσαν για ότι δεν γνώριζαν, και εάν παραδειγματίζονταν από πρότυπα ζωής, πρόσωπα και συμβάντα εμπειρικά, ο κόσμος θα είχε ελάχιστες; δυσκολίες στην κοινωνική συνύπαρξη. Τώρα απομένει ποιον να ακούσουν; ποιον να ρωτήσουν; και από ποιον να παραδειγματιστούν; Τα πάντα είναι σε παρακμή. Στα πάντα υπάρχουν πρωτότυπα, και καλού και κακού. Εκεί θα καταφύγουν οι άνθρωποι για να αξιολογήσουν και να επιλέξουν. Υπάρχουν πρότυπα ανθρώπου σήμερα; Παρά την παγκόσμια γενική σύγχυση, υπάρχει διέξοδος και επιλογή για τα παραπάνω και παρακάτω που είναι γραμμένα.
Οι παραπάνω 3 λέξεις είναι οι βάσεις της κοινωνικότητας για τον άνθρωπο. Η κάθε μία συγκοινωνεί με τις άλλες δύο. Υπακοή, ερώτηση, παράδειγμα. Η κάθε μία έχει και βοηθητικές, συνοδευτικές και αδελφές λέξεις όπως η λέξη παράδειγμα: βλέπεις, παρατηρείς, αξιολογείς, διαβουλεύεσαι, συμφωνείς, αντιγράφεις και μιμείσαι το πρότυπο παράδειγμα και μοιάζεις με εκείνο κλπ.
Υπεράνω πάντων ο νόμος, οι κανόνες, οι εντολές, του πανταχού Υπάρχοντος Θεού στο σύμπαν. Τα υπόλοιπα βρίσκονται υπό κάτω Εκείνου. Η Θεότητα είναι κοινωνία 3 προσώπων. Η συνύπαρξη συνιστά κοινωνία. Την κοινωνία ακολουθεί η κοινωνικότητα κλπ. Η κοινωνία δεν είναι ιδέα, είναι έμψυχο δυναμικό, άνθρωποι. Η κοινωνία είναι ευρύτερος χώρος. Η κοινωνία έχει διαδοχική ύπαρξη στο χρόνο και στην ιστορία. Η κοινωνία είναι τριβή διαπροσωπική. Τα πρόσωπα έχουν θέση ανάλογη μέσα στην κοινωνία. Η κοινωνία ως συνέχεια, από της κατασκευής της είναι κάτω από κανόνες για ομαλή λειτουργία. Η κοινωνία απαρτίζεται από άτομα, πρόσωπα, ανθρώπους κλπ, δηλαδή και σύνολο, ομάδες, κοινωνίες μικρές και μεγάλες σε αριθμό. Η κοινωνία είναι κατασκευασμένη για αλληλοπεριχώρηση κλπ. Κοινωνία σημαίνει ειρήνη, συνεργασία, ισορροπία, συμφωνία, κλπ. Αποδοχή του άλλου ανθρώπου. Η πρώτη κοινωνία της Αγίας Τριάδος είναι πηγή για την κάθε επόμενη κοινωνία, άρα πρότυπο και κανόνας ζωής για την κάθε κοινωνία ή κοινωνίες που ακολούθησαν, ακολουθούν, και θα ακολουθήσουν, μετά από την δική μας σημερινή κοινωνία. Πραγματική κοινωνία ανθρώπων [Αδάμ και Εύας] και Θεού είχαμε μετά την Δημιουργία. Οι πρώτοι άνθρωποι παρέλαβαν και παράδωσαν περί ζωής. Είναι παραλαβή και παράδοση για την κάθε γενιά και κάθε άνθρωπο, σε κάθε τέχνη κλπ.
ΥΠΑΚΟΉ. Η υπακοή είναι αρετή που 1] την γνωρίσαμε στα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος. Το κάθε πρόσωπο έκανε υπακοή στο κάθε άλλο, στην συν-απόφαση δημιουργίας του ανθρώπου. 2] Υπακοή συνέστησε ο Θεός στον πρώτο άνθρωπο όταν του είπε: όλα είναι δικά σου, μόνο ένα σου συνιστώ να μην το πειράξεις να μην το δοκιμάσεις κλπ. 3] Αργότερα έδωκε τις εντολές και τον νόμο στον οποίο θα έπρεπε να κάνει υπακοή ο άνθρωπος, διαφορετικά αν έκανε ανυπακοή θα πέθαινε. Ο Χριστός υπακοή έκανε στον Πατέρα Θεό. Ο πατέρας στο κάθε τέκνο είναι πρότυπο κλπ, διότι είναι από Θεού, και από Χριστού οι εντολές στις οποίες πρέπει να κάνει υπακοή ο άνθρωπος. Ο διάβολος υπακοή σε αυτόν απαίτησε από τον άνθρωπο λέγοντάς τον: Μην κάνεις υπακοή στο Θεό διότι σε εξαπάτησε με ότι σου είπε κλπ. Ο άνθρωπος είχε δύο προτάσεις για υπακοή. Η μία του Θεού και η άλλη του διαβόλου. Σε ποιον έκανε υπακοή ο άνθρωπος; Όχι στον Θεό, αλλά στον διάβολο. Αν και είχε την αξιολογική ικανότητα ο άνθρωπος, επέλεξε την ανυπακοή, που τον έβλαψε. Η υπακοή ή και η ανυπακοή δεν είναι μόνο ιδέα σκέψη κλπ, είναι και πράξη, που το αποτέλεσμα φαίνεται από την πορεία της ζωής. Τον Χριστό αντί να τον κρατήσουν στη ζωή τον εξαπέστειλαν διότι έκαναν ανυπακοή στις γραφές και υπακοή στα κακά πρότυπα ζωής και συμπεριφοράς, στους ιδιοτελείς γραμματείς και φαρισαίους. Η ανυπακοή ανεβάζει και αυξάνει τα θέλω του ανθρώπου. Η υπακοή είναι θυσιαστική διότι θυσιάζεις τα θέλω του εαυτού σου. Υπακοή θέλει ο Θεός, υπακοή θέλει η εκκλησία, υπακοή θέλουν οι Πατέρες, υπακοή θέλει το σχολείο, υπακοή θέλουν οι γονείς μας, υπακοή θέλει η διατροφή, η τέχνη, η επιστήμη κλπ. Υπάρχουν αξιόπιστες πηγές και αναξιόπιστες σήμερα. Και ναι και όχι. Μία εμπειρία είχε ο κόσμος τα χρόνια 2020-2022 από την ιατρική επιστήμη. Κυκλοφόρησαν και αξιόπιστες ανακοινώσεις, εντολές και νόμοι, αλλά και αναξιόπιστες. Η εμπειρία των Τεμπών το 2023 είχε μαρτυρίες, αποδείξεις, πορίσματα κλπ, και αξιόπιστα και αναξιόπιστα. Μέσα από την εμπειρία, τη γνώση, την δοκιμή, και τα αποτελέσματα, ο άνθρωπος μπορεί να διακρίνει την καλή υπακοή, την οποία θα κάνει πράξη.
Α ΕΡΏΤΗΣΗ.................. .
Α
Α
Α
Α ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.................. .
Α
Α
Α
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου