Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Ω ΓΕΝΕΑ ΑΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΗ   ΑΛΗΘΕΙΑ    ΛΕΓΕΤΑΙ    ΜΕ    ΒΑΡΙΕΣ     ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έτσι αποκάλεσε ο Κύριος τότε το καιρώ εκείνω  τον άνθρωπο, [τους ανθρώπους ή τις φυλές και τους λαούς της γης, μη διακρίνοντας κάποιο έθνος]  προφητικότατα αφού αργότερα οι άνθρωποι θα επαλήθευαν τα λόγια του. Η αναφορά του ήταν γενική προς τους πάντες. Αποκάλεσε και χαρακτήρισε την τότε γενεά με βαριές, προσβλητικές και εξευτελιστικές εκφράσεις, όπως πρώτα άπιστη και  δεύτερα διεστραμμένη. Δύο λέξεις οι οποίες υλοποιούνταν πάντα, από τους ανθρώπους σε βαθμό μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι αυτές οι δύο επισημάνσεις του Κυρίου αφορούν το ψυχοσωματικό του ανθρώπου. Το άπιστο αναφέρεται στην ψυχοπνευματική κατάσταση του ανθρώπου [χριστιανού] σήμερα, το δε διεστραμμένο έχει αναφορά σε εμπειρίες και βιώματα του ανθρώπου. Το ένα έχει φορά προς τα επάνω, αλλά κάτι το εμποδίζει και το τραβάει προς τα κάτω, το δε άλλο έχει φορά προς τα κάτω και κάτι το σπρώχνει όλο και προς τα κάτω. Στο κατρακύλισμα αυτό είναι κοινώς παραδεχόμενο ότι σταματιμός και φρένο δεν υπάρχει. Ο χαρακτηρισμός άπιστος ταιριάζει πιο πολύ στον σημερινό χριστιανό παρά στον αλλόπιστο και μη χριστιανό θα λέγαμε καλλίτερα. Δώσαμε ήδη εξετάσεις ως χριστιανοί στο μάθημα της πίστεως και ο βαθμός που παίρνουμε είναι μάλλον μηδέν. Δοκιμασθήκαμε πόσο πιστεύουμε και αποδείξαμε έμπρακτα ότι δεν πιστεύουμε.  Τον Χριστό με τον τρόπο ζωής τους οι σημερινοί χριστιανοί δεν τον ακούνε. Είναι αυτό που είπε ο πολιτικός Θεόδωρος Πάγκαλος «Ο Χριστός, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Σωκράτης δεν έχουν πρόσβαση στο ακουστικό σύστημα του συγχρόνου ανθρώπου». Αφού ο νέος άνθρωπος έχει αρρωστημένο ακουστικό σύστημα δεν είναι δυνατόν να ακούει τα μηνύματα της εποχής, μια και είναι κουφός.  Τους απεσταλμένου Του Αποστόλους,  Μάρτυρες Πατέρες και Αγίους δεν τους μιμούνται, τους υποτιμούν, τους κατηγορούν, ότι αυτοί έχουν την ευθύνη για την όποια αποτυχία του χριστιανισμού. Με πλάγιο τρόπο κατηγορούν το Χριστό όπως έκανε ο Αδάμ και η Εύα. Ο Αδάμ λέγοντας  «η Εύα με παρέσυρε » την οποία εσύ έφερες για βοηθό μου, άραγε έφταιγε πρώτα ο Θεός και ύστερα η Εύα, αυτός δε καθόλου. Η δε Εύα ενοχοποίησε το Θεό με τον τρόπο της λέγοντας, «ο όφις με ξεγέλασε» τον οποίον εσύ μου παραχώρησες να ασχολούμαι. Από αυτούς δεν έφταιξε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, αλλά ο Θεός. Από τότε έως σήμερα κανένας ένοχος δεν δέχεται το λάθος του ή οποιαδήποτε παράβαση ή έγκλημα. Δεν πίστεψαν στα λόγια του Θεού τότε, συνεχίζουν όμως να μην πιστεύουν και σήμερα οι άνθρωποι στα λόγια του Χριστού και τα απορρίπτουν συνειδητά. Αυτό φανερώνει ότι η διδασκαλία του Χριστού διά του Ευαγγελίου των Αποστόλων και των Πατέρων έπαυσε διά νόμου να διδάσκει, ιδίως ετούτη την γενεά. Το αποτέλεσμα είναι ο άνθρωπος να παρεκκλίνει της ορθής, σωστής και ωφέλιμης πορείας την οποία χάραξε ο Χριστός μέσω της Εκκλησίας Του.  
    Η λέξη Διαστροφή σημαίνει, στρέφω κάτι όπου θέλω, αλληθώρισμα επί οφθαλμού, ανάπτυξη μη φυσιολογική, γυρίζω ανάποδα, στραγγαλίζω, διαστρεβλώνω, αγριεύω, γίνομαι διεστραμμένος, διαφθείρω, νοθεύω παραμορφώνω, γίνομαι ανισσόροπος, επικίνδυνος, και άλλα παρόμοια.  Το φαινόμενο της διαστροφής δεν έχει μέσα του καθόλου ήθος.  Ο άνθρωπος αντικατέστησε την πίστη με την απιστία.  Έπεσε σαν σε μία δεξαμενή με απόβλητα και τοξικά. Σήμερα διακρίνουμε ηθική διαστροφή,  δηλαδή της πίστεως, και ακολουθούν, λογική διαστροφή (δηλ. της λογικής), πολιτική διαστροφή, κοινωνική, διαστροφή, ιστορική διαστροφή, πολιτισμική διαστροφή, αξιών και αρχών διαστροφή, οικογενειακή διαστροφή, συζυγική διαστροφή και ατομική διαστροφή, διαστροφή των νόμων και του δικαίου. Οι πάντες είναι στη σκέψη και στην επιθυμία αιχμάλωτοι, εξαρτημένοι στη διαστροφή ή στην διεστραμμένη πρακτική του τρόπου ζωής. Εδώ και δεκαετίες ο κόσμος  βρίσκεται στον δρόμο της διαστροφής. Ο νόμος της αγάπης (που όλοι μνημονεύουν τα πάντα στο όνομά της), λειτουργεί διεστραμμένα.        
Πόσοι τα τελευταία χρόνια διεστραμμένοι άνθρωποι διέπραξαν κάθε είδους διεστραμμένο έγκλημα; Τα  μέσα ειδησεογραφίας και οι δηλώσεις της αστυνομίας των κρατών κάθε χρόνο είναι πάρα πολλές. Οι περισσότερες όμως δεν φθάνουν ποτέ στην δημοσιότητα. Το τελευταίο συμβάν στην πατρίδα μας  [εννοώ το ανδρόγυνο των Βουλγάρων]  είναι απλή υπόθεση μπροστά στα οποία θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Ο άνθρωπος που είναι υπό την επήρεια της διαστροφής έχει χάσει την αυτοκυριαρχία. Αυτοκυριαρχία σημαίνει πειθαρχία μία λέξη που τόσο την πολεμά ο σύγχρονος διεστραμμένος κόσμος. Οι ταγμένοι ηγέτες ως προστάτες   των κοινωνιών του κόσμου τι θέση έχουν πάρει για τα παρόμοια προβλήματα ή γεγονότα; Οι ακαδημαϊκοί των εθνών του κόσμου μόνο βραβεία θεωρητικών μοιράζουν; Εκεί τελειώνει η αποστολή τους;
          Οι πνευματικοί ηγέτες οι οποίοι κομπορρημονούν ότι έχουν γνώση και ότι είναι φύλακες της πίστεως  [της ηθικής διδασκαλίας]  τι κάνουν;  Πιστεύουν ότι είναι πατέρες με πνευματικά παιδιά ή όχι; Την  Νομική επιστήμη μήπως την προγραμματίζουν και την προωθούν στα κοινοβούλια (ιδίως των χριστιανικών κρατών) διεστραμμένα πρόσωπα και επιτροπές; Μήπως η διαστροφή είναι η πανδημία του μέλλοντος η οποία θα αφανίσει τον κόσμο; Μήπως ο σημερινός άνθρωπος  πήρε τον δρόμο της διαστροφής που δεν έχει γυρισμό; Την στιγμή αυτή που διαβάζεις αυτή την σελίδα κάποιο διεστραμμένο συμβάν κάπου λαμβάνει χώρα για το οποίο εσύ και εγώ ποτέ δεν θα ενημερωθούμε; Αν αυτό συμβεί σε εσένα ή σε ένα μέλος της οικογενείας σου, τι θα έχεις να ειπείς; Η μήπως εσύ πιστεύεις ότι είσαι εξαίρεση. Μήπως ο κάθε ένας από εμάς (είτε σωματικά είτε πνευματικά) είμαστε υποψήφιο θήραμα ενός διεστραμμένου; Ή εάν εισπράττεις διαστροφή γιατί δεν μιλάς;
Όλα στη ζωή είναι απρόβλεπτα και απρόσμενα. Οι ειδήμονες  ιδίως, αλλά και ο κάθε ένας από μας,  αν πάρει θέση ή αν  αισθανθεί λίγο υπεύθυνος, κάτι καλό μπορεί να βγει. Έχουμε τη γνώση του προβλήματος, μπορούμε να το λύσουμε. Έχουμε τα μέσα, ας τα αξιοποιήσουμε, φτάνει να θέλουμε. Δικαιολογούμαστε να παραμένουμε θεατές και με ακριβό εισιτήριο να παρακολουθούμε την καταστροφή του κόσμου; Στον οποίο είμαστε μέλος; Βεβαίως και ΟΧΙ. Πάντα θα επαληθεύονται τα λόγια του ΧΡΙΣΤΟΥ,  «Ω   ΓΕΝΕΑ    ΑΠΙΣΤΟΣ   και    ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ».      
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου