Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

ΕΊΣΑΙ ΌΤΙ ΔΗΛΏΣΕΙΣ;

 

    Δήλωση είναι ομαδική και ατομική: Γενικά είναι αυτό το όπιο δηλώνεις πρέπει να είναι και αληθινό. Έχεις το δικαίωμα να δηλώνεις και αλήθεια και ψέμα. Την δήλωση την καταθέτεις ή σου την ζητάνε. Η δήλωση είναι ελεύθερη εθελοντική, αλλά μπορεί να είναι και δήλωση ανάγκης ή και εκβιασμού κλπ. Είναι όμως απόδειξη εγγράφως ή προφορικώς αυτών που κατέχεις, κινητό ή ακίνητο, γνώση, ικανότητα ή και λεκτικό κλπ. Η δήλωση θα αποδειχθεί μέσα στον μέλλοντα χρόνο αν είναι αληθής ή ψευδής.

  Αν  η δήλωση είναι αληθινή καλώς, αν η δήλωση είναι ψευδής είναι  Απάτη. Στις ημέρες μας ζητούνται δηλώσεις από πολλούς παράγοντες. Είναι αληθινές ή ειλικρινείς; Πολλές φορές προτρέχουν οι όποιοι παράγοντες και δηλώνουν χωρίς να τους το ζητηθεί.

 Βεβαίως και πρέπει να είναι αληθινές οι δηλώσεις και αξιόπιστες. Μα καλά λέγουν οι άνθρωποι: είναι δυνατόν ένας πολιτικός παράγοντας του τόπου π,χ, ο πρωθυπουργός να δηλώνει πατριώτης και να είναι  άπατρις; να δηλώνει θρησκευόμενος και να είναι άθρησκος-άθεος; κλπ,  ή να δηλώνει υπερασπιστής και προδότης; δεν το πιστεύουμε. Εδώ όμως πρέπει να διακρίνει ο κάθε Έλληνας πολίτης τι είναι υπεράσπιση και τι είναι προδοσία και μετά να αποφανθεί υπεύθυνα. 

   Ο Μακάριος [άλλος ψευτοεθνάρχης] της Κύπρου το 1974 ζήτησε μέσω του ΟΗΕ την βοήθεια της εγγυήτριας Τουρκίας !!! δεν ζήτησε ούτε της Αγγλίας, ούτε της Ελλάδος, των άλλων δύο εγγυητριών δυνάμεων, απίστευτο και όμως αληθινό. 

   Άλλα συζητούσε και συμφωνούσε προφορικά με τους Έλληνες στην εποχή του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ και άλλα υπέγραφε με εντολή ή και εκβιασμό των Άγγλων !!!

   Δηλώνουν σήμερα πολλοί άνθρωποι όλων των θεσμών χωρίς ντροπή και φιλότιμο ότι,  είναι Πατριώτες [ποιας όμως πατρίδος;] ότι είναι χριστιανοί  ορθόδοξοι, [ποιανού χριστιανισμού; και ποιανής ορθοδοξίας;]  ότι είναι Έλληνες, ποιανής όμως Ελλάδος; [της αποικιακής και πουλημένης με συμβόλαια αγοράς;] έχουν βέβαια δηλώσει όμως από πρώτα ότι, θα είναι σε συνεργασία και συμφωνία με τον διάβολο για το καλό δήθεν της πατρίδος!!! λέγουν σε λόγια όμως  το γνωστό σύνθημα: πατρίς, θρησκεία. οικογένεια. Άλλο τα λόγια, άλλο τα έργα. Τα λόγια λέγονται εύκολα, τα έργα είναι δύσκολο να γίνουν.  

   Ο ψευτοεθνάρχης Κ. Καραμανλής [καθώς και ο άλλος ψευτοεθνάρχης Ε, Βενιζέλος το 1909;]  ήλθε [στην Ελλάδα το 1974 που νύχτα και με ψευδώνυμο την εγκατέλειψε  το 1963-4;] ως Δύση με το σύνθημα: ανήκομε εις την Δύση. Ρώτησε τους Έλληνες αν θέλουν να ανήκουν στην Δύση; όχι βέβαια.

   Ο διάδοχός του ο Α. Παπανδρέου πράκτορας των Η. Π. Α. ήλθε και αυτός το 1974 [φωρτομένος με πολλά Αμερικάνικα δολάρια κλπ,] υποκριτής και μασκοφορεμένος ως αντιαμερικανός [από έξω Έλληνας και από μέσα Αμερικάνος] με το σύνθημα: έξω η Αμερικάνοι, και αντι-Ευρωπαίος με το σύνθημα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ίδιο συνδικάτο κλπ. 

   Τα λόγια όμως φεύγουν τα έργα μένουν. Ας θυμηθούμε την  περήφανη δήλωση του Αλέξη [που άλλαξε πριν φέξη],  θα σκίσω τα μνημόνια-συμβόλαια πώλησης της Ελλάδος. Έσκισαν όμως [την Ελλάδα πρώτα από το 2009 επί Γιωργάκη] το 2015; τον ίδιο τον Αλέξη.  

   Την άλλη δήλωση: εγώ δεν θα πω ποτέ: καλώς τον, τον  Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας.  Δυστυχώς το είπε ενώπιον  του Βορειο-Μακεδόνα Πρωθυπουργού [καλωσορίζω τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας!!!] κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, οπτικοακουστικά ενώπιον όλων των Ελλήνων!!!

    Η δήλωση ως λέξη, ονομάζεται και υπόσχεση, τάξιμο, δέσμευση, παγίδευση κλπ, που ως λόγος φαίνεται να μην έχει κανένα κόστος, αλλά να που έρχεται ο χρόνος που ντροπιάζει και υποβαθμίζει και εξευτελίζει το λέγοντα τα λόγια τα μεγάλα, ενώ ο λαός έχει πει: μεγάλη μπουκιά φάγε, λόγο μεγάλο ποτέ μην αρθρώσεις διότι  είσαι αναγκασμένος να υποστείς τις συνέπειες.

   Ο Πατριάρχης Αθηναγόρας δήλωσε το 1961;  ότι, δεν θα υποχωρήσει ούτε ένα γιώτα ή κόμμα από την ορθόδοξη πίστη, το δε 1965 παρεδόθη στην αγκαλιά του Πάπα Ρώμης Παύλου του έκτου. 

Το κείμενο είναι συμπληρούμενο. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου